Реал Мадрид - Реал Сосиедад, мач от 22-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Сантяго Бернабеу", начало 20.00 часа.


Групата на Реал:
Вратари: Касияс, Адан, Мехияс
Защитници: Гарай, Карвальо, Албиол, Арбелоа, Марсело
Полузащитници: Диара, Гранеро, Чаби Алонсо, Кедира, Ди Мария, Йозил, Кака, Каналес, Гаго
Нападатели: Роналдо, Бензема, Адебайор

Извън групата: Педро Леон
Наказан: Серхио Рамос
Контузени:  Игуаин, Пепе, Дудек


Групата на Реал Сосиедад:

Вратари: Браво, Субикарай
Защитници: Мартинес, Естрада, Микел Гонсалес, Лабака, Ансотеги, Демидов, Де ла Бея
Полузащитници: Чаби Прието, Сарпонг, Маркел, Ривас, Елустондо, Сурутуса, Гризман
Нападатели: Тамудо, Агирече


Прогноза: Напрежението в лагера на Реал Мадрид остава високо, въпреки победата над Севиля в полуфиналите за купата на Испания и класирането за финала, където предстои дерби срещу Барселона. Медиите в Мадрид не спират да пишат за конфликта между Жозе Моуриньо и спортния директор Хорхе Валдано. В началото на седмицата пък се стигна до бой между Гаго и Педро Леон на тренировка на отбора.

Трудно е да се каже дали слабата игра напоследък е причина за нервите или напрежението е причина за слабите резултати. Факт е обаче, че след нова година Реал не е същия отбор като през есента. Не е същата играта на Кристияно Роналдо, който се скъса да вкарва в края на миналата година, но сега няма гол в 4 поредни мача. Вчера португалецът навърши 26 години и вероятно днес ще иска да си направи подарък за рождения ден.

Трябва да се отбележи все пак, че слабата форма на Реал е предимно в гостуванията, докато на "Сантяго Бернабеу" белите продължават да запазват стопроцентовия си актив. Към това трябва да се прибави и фактът, че Реал Сосиедад е доста неубедителен в гостуванията си, записвайки 7 загуби в 11 мача. Затова е трудно да се прогнозира нещо друго, освен победа за Реал.

Резултат: 3:1