Барселона - Виляреал, мач от 16-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Ноу Камп", начало 21.00 часа.

 

Групата на Барселона:

Вратари: Пинто, Ойер
Защитници: Пике, Пуйол, Алба, Масчерано, Бартра, Монтоя
Полузащитници: Бускетс, Фабрегас, Шави, Иниеста, Сонг, Сержи Роберто,
Нападатели: Неймар, Алексис, Педро, Тейо, Адама, Донгу

Контузени: Меси, Валдес, Алвеш, Дос Сантос, Афелай
Наказан: Адриано
Извън групата: Куенка

 

 

ПРОГНОЗА: Барселона подновява надпреварата в Примера Дивисион с намерението да се върне на победния път. Преди две седмици каталунците допуснаха първа загуба в първенството от началото на сезона, отстъпвайки с 0:1 от Атлетик Билбао.

Това бе втора поредна загуба след като преди това тимът бе отстъпил и от Аякс в Шампионската Лига. Мнозина предрекоха идването на криза, която няма да приключи до връщането на Лео Меси.

Барса обаче отговори подобаващо и спечели убедително с 4:1 Картахена за купата на Испания. Това разбира се не бе кой знае какъв подвиг, но след това бе разгромен и Селтик с 6:1 в Шампионската Лига. Там блесна Неймар, който се отличи с хеттрик.

Именно бразилецът е играчът, от когото се очаква да поеме отговорността в отсъствието на Лео Меси и изглежда, че той има силите да го направи.

Сега Барса ще се опита да победи и в Примера и да забрави разочарованието срещу Билбао. От една страна срещу себе си каталунците ще имат сериозен тим в лицето на Виляреал. След завръщането си в елита "жълтата подводница" изненадва приятно с представянето си и в момента е на 5-то място в класирането.

От друга страна обаче Барса играе много успешно срещу Виляреал и няма загуба 8 поредни мача. Към това трябва да се прибави и изключително стабилната игра на Блаугранас като домакин - 22 поредни победи на Ноу Камп.

Затова по всяка вероятност и сега тимът на Тата Мартино ще се поздрави с успеха.

Резултат: 2:0