Манчестър Сити – Барселона, първи мач от 1/8финалите на Шампионската лига, „Етихад Стейдиъм”, 21,45, съдия: Феликс Брих (Гер)

Манчестър Сити и Барселона подновяват съперничеството помежду си, след като преди година на същата фаза от Шампионската лига каталунците елиминираха своя съперник.  

Англичаните са твърдо решени този път да се представят по-добре отколкото преди 12 месеца, когато загубиха и двата мача срещу съперника от „Камп Ноу”, като първо Мартин Демикелис бе изгонен, правейки дузпа извън наказателното поле, а в реванша и Пабло Сабалета се прибра преждевременно в съблекалнята. 

В резултат Барса спечели и двете срещи, като в тях по веднъж се разписаха Меси и Дани Алвес, но сега Небесносините вярват, че ще бъде различно. Те излизат в мача вдъхновени от разгрома срещу Нюкасъл с 5:0 и от това, че успяха да се приближат на 5 точки до лидера Челси. 

В същото време настроението в Барса е малко по-различно, защото тимът падна в събота неочаквано от Малага и така не само че прекъсна поредицата си от 11 поредни победи, но и допусна разликата от Реал Мадрид отново да се увеличи на 4 точки. 

Разбира се това няма кой знае какво голямо значение, а и мениджърът на домакините Мануел Пелегрини обяви, че очаква да види истинската Барса, а не тази, която загуби през уикенда, при това след доста лоша игра. 

Естествено, че англичаните ще трябва да бъдат много внимателни в дефанзивен план предвид потенциала на триото Меси-Суарес-Неймар и най-малкото ще се стремят да имат добри шансове преди реванша. От тази гледна точка липсата на Яя Туре поради наказание, не е никак добра новина. 

Оптимизмът на домакините обаче идва от добрите възможности в атака. Серхио Агуеро вече е здрав и на него много ще се разчита за вкарването на голове. Новото попълнение Уилфред Бони, заедно с Един Джеко също са добри опции, а в халфовата линия Давид Силва и Самир Насри ще трябва да градят играта, но и двамата са в доста добра форма.  

При всички положения е ясно, че потенциалът  на двата тима предполага вълнуващ сблъсък, макар че със сигурност съперниците няма да бъдат готови да предприемат сериозни рискове на този етап. Те обаче са свикнали да нападат, така че трудно ще се справят ако трябва да играят по-дефанзивно. Както обикновено който направи по-малко грешки ще вземе предимство преди втората среща, но е ясно, че на „Етихад” ще бъде интересно.  

Групата на Манчестър Сити: 

Вратари: Харт, Кабалеро
Защитници: Сабалета, Саня, Компани, Демикелис, Мангала, Боята, Клиши, Коларов
Халфове: Фернандо, Фернандиньо, Навас, Силва, Насри, Милнър, Лампард
Нападатели: Агуеро, Бони, Джеко

Наказан Туре

Групата на Барса: 

Вратари: Браво, Тер Стеген, Масип
Защитници: Монтоя, Пике, Бартра, Алба, Адриано, Дани Алвес, Матьо
Халфове: Ракитич, Бускетс, Шави, Педро, Иниеста, Рафиня, Масчерано, Сержи Роберто
Нападатели: Суарес, Меси, Неймар

Контузени: Дъглас, Вермаелен

Резултат: Манчестър Сити – Барселона    2:1