Куинс Парк Рейнджърс – Арсенал, мач от 28-ия кръг на Висшата лига, стадион „Лофтъс Роуд”, 21,45 часа, съдия Кевин Френд

Прогноза

След като Арсен Венгер обяви, че целта на Арсенал вече е второто място в класирането, Артилеристите ще търсят на всяка цена триумф на терена на закъсалия Куинс Парк Рейнджърс. 

Тимът на французина спечели 6 от последните си 7 срещи в Лигата, но не бе убедителен срещу Евертън в неделя, макар и да победи с 2:0. Гостите имаха достатъчно положения и при малко повече късмет нещата можеха да завършат и различно за тях. 

Интересно е, че Арсенал не може да спечели две поредни гостувания досега през сезона, като неизменно губи следващия си мач далеч от дома, след като е регистрирал успех преди това. При предишната си визита Топчиите биха Кристъл Палас, така че знаците не са добри за тях. 

Все пак те могат да се похвалят, че спечелиха последните си 3 срещи срещу лондонския си съперник, но пък триумфираха едва веднъж от последните си 7 визити на неговия „Лофтъс Роуд”. 

Рейнджърс продължава битката за оцеляване и със сигурност ще се хвърли здраво, но трябва да започне да печели точки скоро. Тимът разчита твърде много на голмайстора си Чарли Остин и има само един успех в 9 мача от първенството и няма победа срещу градски противник вече в 9 последователни сблъсъка. 

Реално класата на Арсенал е по-голяма и това трябва да донесе успех на тима. В същото време обаче, хората на Венгер не спират да допускат колебания, така че домакините ще опитат да използват шансовете си, както го направиха през март 2012-а, когато спечелиха сблъсъка с 2:1 у дома. 

Групата на Куинс Парк Рейнджърс

Вратари: Грийн, Маккарти
Защитници: Колкър, Юн, Фърдинанд, Онуоха, Исла, Хил, Траоре
Халфове: Кранчар, Хенри, Сандро, Филипс, Хойлет, Райт-Филипс, Варгас
Нападатели: Остин, Замора, Сарате

Наказан Бартън
Контузени: Фер, Дън, Фаурлин
Под въпрос: Онуоха, Исла

Групата на Арсенал: 

Вратари: Оспина, Шченсни 
Защитници: Бейерин, Гибс, Чеймбърс, Монреал, Мертезакер, Кошчелни, Габриел
Халфове: Коклен, Рамзи, Росицки, Окслейд-Чембърлейн, Касорла, Йозил
Нападатели: Санчес, Уолкот, Уелбек, Жиру, Акпом

Контузени: Уилшър, Фламини, Диаби, Дебюши, Артета
Под въпрос Коклен

Резултат: Куинс Парк Рейнджърс – Арсенал    2:2