Манчестър Сити - Лестър, среща от 28-ия кръг на Висшата лига, стадион "Етихад". 21:45 часа българско време.

Групата на Манчестър Сити: 

Вратари: Харт, Кабалеро

Защитници: Сабалета, Саня, Компани, Демикелис, Мангала, Боята, Клиши, Коларов

Полузащитници: Фернандо, Фернандиньо, Навас, Силва, Насри, Милнър, Лампард, Туре

Нападатели: Агуеро, Бони, Джеко, Йоветич

Контузени и наказани: Няма

Прогноза на Gol.bg:
Домакините от Манчестър се надяват силно да се върнат на победния път у дома, след като отборът претърпя разочароващи поражения в последните мачове срещу Барселона и Ливърпул, а освен това се заговори и усилено за уволнението на мениджъра на тима Мануел Пелегрини.

В момента Сити е на прага да отпадне от Шампионската лига, а освен това отборът наскоро отпадна от турнира за ФА Къп, а на всичкото отгоре е на 5 точки зад лидера в класирането Челси, който има и мач по-малко.

Мануел Пелегрини разполага с оптимален състав за днешния мач и ще може да разчита на всички свои играчи, като в отбора му няма нито контузени, нито наказани състезатели.

"Лисиците" нямат също почти кадрови проблеми и единственият отсъстващ е датският страж Каспър Шмайхел, който се възстановява от счупен крак.

Интересно е да се отбележи за статистиката, че Франк Лампард е вкарал повече голове срещу Лестър с екипа на Манчестър Сити, отколкото с този на Челси. Той има 1 гол от 1 мач срещу противника с екипа на "Гражданите" и е без гол от 4 мача срещу този отбор с екипа на лондончани.

Формата на домакините не е добра и те имат 2 победи, 1 равен и 2 загуби за последните си 5 мача от всички турнири, докато Лестър е записал 1 реми и 4 загуби за същия брой срещи.

В последните 5 мача между двата тима Сити има 3 победи и 2 ремита. Нашата прогноза за този двубой е успех с 3:1 за домакините.

Резултат: Манчестър Сити - Лестър 3:1