Испания – Украйна, мач от квалификациинна група С за Евро 2016, стадион „Рамон Санчес Писхуан”, Севиля, 21,45 часа, съдия Джюнейт Чакър (Тур) 

Прогноза

Испания и Украйна излизат от равни позиции в първия си мач от група „С” на квалификациите за Евро 2016 през новата година. 

И двата тима спечелиха по три от първите си четири мача, които изиграха досега, като загубиха от Словакия, който се очерта като ранния фаворит за заемане на едно от първите две места в групата. 

Поражението очаквано не бе прието никак добре от феновете на Ла Фурия, макар че то едва ли ще бъде фатално по пътя на отбора към финалите. На „Санчес Писхуан” в Севиля обаче, хората на Висенте дел Боске нямат право на грешка срещу коравите украинци. 

Стратегията на гостите едва ли ще бъде нещо различно от разчитане на здрава защита и стремеж да се контраатакува опасно. Въпросът за домакините пък ще бъде да стигнат до гол възможно по-рано. 

Предвид липсата на Диего Коста, който отпадна от състава поради контузия, нападанието ще бъде водено от показващия добри игри напоследък с екипа на Ювентус – Алваро Мората. Бившият футболист на Реал обаче има само две участия за иберийците до момента в кариерата си, така че ще бъде интересно как ще се справи. 

По традиция всичко в играта на Испания ще се върти около халфовата линия, където Фабрегас, Силва, Касорла, Иниеста, Иско и Коке дават доста добри офанзивни опции на селекционера Висенте дел Боске. 

Всичко говори, че иберийците би трябвало да спечелят, макар че може би няма да им бъде лесно и доста неща ще зависят от това, кога ще могат да пробият отбраната на противника, който в последните си 4 двубоя не е получавал гол, а в последните 8 само два пъти трябваше да вади топката от мрежата си. 

Съставът на Испания: 

Вратари: Касияс, Де Хеа, Асенхо
Защитници: Карвахал, Пике, Рамос, Бернат, Бартра, Хуанфран, Албиол, Алба
Халфове: Бускетс, Иниеста, Иско, Коке, Фабрегас, Суарес, Витоло, Касорла, Силва, Педро
Нападатели: Мората, Хуанми

Съставът на Украйна: 

Вратари: Пятов, Рибка, Бойко
Защитници: Кучер, Шевчук, Федецкий, Хачериди, Ракицкий, Бурда
Халфове: Тимошчук, Гусев, Ротан, Ярмоленко, Безус, Хармаш, Морозюк, Олийник, Хромов, Малиновски, Коноплянка, Рибалка
Нападатели: Зозуля, Будкивский, Кравец

Резултат: Испания – Украйна 2:0