Ювентус – Монако, първа 1/4-финална среща в Шампионска лига, стадион: „Ювентус Стейдиъм“, начало: 21:45 часа наше време.

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Сторари, Рубиньо

Защитници: Киелини, Огбона, Бардзали, Де Челие, Бонучи, Лихтщайнер, Ерва

Халфове: Пепе, Маркизио, Падоин, Пирло, Видал, Стураро, Перейра, Мароне

Нападатели: Мората, Тевес, Коман, Йоренте, Матри;

Прогноза на Gol.bg:

Домакините са определяни като фаворити в сблъсъка, но така беше и с Арсенал, а всички знаем какво се случи впоследствие. Мачът между Ювентус и Монако определено ще бъде много интригуващ, въпреки че и двата отбора не са сочени като претенденти за трофея. Но те вече доказаха класата си и едно класирането на 1/2-финал със сигурност ще засили амбициите им още повече.

В групата на „старата госпожа“ най-накрая се завръща диригентът им в халфовата линия Андреа Пирло. Ветеранът не е играл от края на февруари, но се очаква да излезе титуляр. В разширения състава попадна и Андреа Бардзали, който също имаше травма. Там се завръщат Джанлуиджи Буфон и Карлос Тевес. Големият отсъстващ за Юве несъмнено е Пол Погба, а аут са Квадво Асамоа и Мартин Касерес.

Българският нападател Димитър Бербатов се очаква да остане резерва за Монако, въпреки че Леонардо Бонучи го обяви за най-опасното оръжие на съперника. Неговото място ще заеме Марсиал, който е далеч по-бърз и ще е по-полезен при контраатаките. Жереми Тулалан е напълно възстановен и е готов за двубоя.

Двата тима за последно се срещнаха през 2009 година в приятелски мач, който завърши 1:1, а при дузпите „монегаските“ спечелиха с 5:4. Те имат и един сблъсък в Шампионска лига. Това става през 1998 година, а фазата е 1/2-финал. Мачовете отново се играят през април и първият е в Торино. Там домакините печелят с безкомпромисното 4:1, а на реванша падат с 2:3, за да се класират за решаващия двубой, който губят с 0:1 от Реал Мадрид.

Към днешна дата и двата отбора имат добри защити, но нашата прогноза е, че довечера ще паднат много попадения. Залагаме на победа на Юве с два гола разлика, но „монегаските“ ще успеят да се разпишат на чужд терен.

Прогноза: Ювентус – Монако 3:1