Рединг - Арсенал, мач от 4-я кръг на турнира за купата на Лигата "Капитал Уан Къп". Стадион "Мадейски", начало 21.45 часа.

Групата на Арсенал:

Вратари:  Маноне, Мартинес
Защитници: Дженкинсън, Вермаелен, Косиелни, Мертезакер, Саня, Сантош, Джору
Полузащитници: Касорла, Артета,  Аршавин, Рамзи, Коклен, Уолкът
Нападатели: Подолски, Жиру, Жервиньо, Шамак, Гнабри

Контузени: Шчесни, Фабиански, Росицки, Диаби, Гибс, Жервиньо
Извън групата: Окслейд-Чембърлейн, Уилшър


ПРОГНОЗА: Арсенал гостува на Рединг във втория си мач от турнира за купата на Лигата през този сезон. Мачът се очертава доста интересен, тъй като и двата тима имат своите проблеми.

Рединг се намира в много лоша форма и все още няма победа от началото на сезона във Висшата Лига. Положението в Арсенал е малко по-добро, като през уикенда победата с 1:0 над КПР свали напрежението в отбора. Въпреки това тимът има своите проблеми.

Играта на "артилеристите" все още не е това, което всички очакват да бъде. Тимът пък бе сполетян от нова вълна контузии и така извън групата за този мач ще бъдат Жервиньо и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Арсен Венгер пък заяви, че Джак Уилшър няма да играе, за да не се претоварва.

Преди няколко дни Венгер коментира приоритетите на отбора на годишната среща с акционерите и заяви, че купата на Лигата е последната цел на тима, тъй като "потенциалните нови попълнения не питат дали си спечелил купата на Лигата, а дали си се класирал да играеш в Шампионската Лига".

Това донякъде показва отношението на Арсенал към този турнир. Въпреки това благосклонния жребий може да накара Венгер да поразмисли и да подходи малко по-сериозно към турнира.

Статистиката показва, че Арсенал има сериозно преимущество над Рединг, тъй като лондончани спечелиха всички 9 мача за купата на Лигата срещу съперника си. Същевременно обаче Арсенал има 4 загуби в последните си 6 мача като гост в този турнир и затова победата не трябва да се приема за даденост.

Въпреки всичко класата на "артилеристите" е по-висока и победа за тях е по-вероятният изход в мача.

Резултат: 1:2