Манчестър Сити - Астън Вила, отложен мач от 29-ия кръг на Висшата лига, стадион "Етихад", 21:45 часа българско време.

Групата на Ман Сити за мача:

Вратари: Харт, Пантилимон

Защитници: Сабалета, Демикелис, Лескът, Боята, Коларов, Клиши, Компани, Ричардс, Настасич

Полузащитници: Насри, Милнър, Фернандиньо, Гарсия, Навас, Силва, Туре

Нападатели: Негредо, Джеко, Йоветич

Контузени: Агуеро

Прогноза на Gol.bg:
Манчестър Сити е на косъм да стане шампион на Англия, но отборът трябва да се справи добре в оставащите си два мача. Днес момчетата на Мануел Пелегрини ще гонят на всяка цена успех над противника, но Вила е доста коварен тим.

Все пак обаче успокояващото в случая е, че бирмингамци успяха да си гарантират оставането в елита и днес ще играят единствено за честта си.

Твърдо аут за мача е Кун Агуеро, който няма да попадне в групата на домакините.

Ако днес Сити стигне до победата, то това означава, че само равенство срещу Уест Хям в последния мач ще се окаже достатъчно на отбора, за да спечели втората си титла във Висшата лига за последните три години.

Гостите пристигат на "Етихад Стейдиъм" с изключително сериозни кадрови проблеми и аут заради контузии са Бентеке, Козак, Окоре, Нзогбия, Гарднър и Хърд. Освен това Агбонлахор и Бенет са под въпросителна за мача днес.

В последните 5 директни мача между двата тима Манчестър Сити има предимство с 3 победи, но бирмингамци също са постигнали 2 успеха над противника.

Домакините се намират в добра форма и са постигнали 3 победи, 1 реми и 1 загуба за последните си 5 мача от Висшата лига, а гостите имат записани за същия брой срещи 1 победа, 1 реми и 3 загуби.

Нашата прогноза днес е победа с два гола за Сити.

Резултат: Ман Сити - Астън Вила 2:0