Еспаньол - Реал Мадрид, мач от 19-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Корнея Ел Прат", начало 20.00 часа.

 

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници:  Пепе, Рамос, Марсело, Карвахал, Арбелоа, Начо
Полузащитници: Чаби Алонсо, Ияраменди, Модрич, Иско, Бейл, Ди Мария, Касемиро
Нападатели: Роналдо, Бензема, Мората

Контузени:  Кедира, Варан, Коентрао, Хесе

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид гостува на Еспаньол в двубой от последния кръг на първия полусезон в Примера Дивисион.  

Мадридчани ще са пределно мотивирани за победата в този мач, след като вчера дербито между Атлетико Мадрид и Барселона завърши без победител. Това бе възможно най-добрият развой за Реал и сега при победа белите ще се приближат на три точки от челото.

Еспаньол надали ще е настроен много благосклонно към плановете на столичани, особено на този етап от сезона. Тимът не се намира чак толкова далеч от зоната на изпадащите, за да си позволи лукса да се отказва лесно от домакински точки.

Годината не започна много добре за каталунския тим, който записа две поредни загуби в последните два мача. През седмицата той сподели задочно съдбата на днешния си съперник, като загуби като гост на Алкоркон за купата. Това със сигурност се е отразило негативно както на настроението на тима, така и на свежестта, тъй като Еспаньол не е свикнал да играе в цикъл от два мача седмично.

Реал от своя страна не се затрудни много срещу Осасуна за купата. Карло Анчелоти пък ще може да разчита на завърналия се в тима Чаби Алонсо, което е голям плюс. Гарет Бейл също е свеж, след като миналата седмица почива при победата срещу Селта.

Статистиката от директните двубои между двата отбора показва, че Реал обича да гостува на Еспаньол. Мадридчани нямат загуба в последните си 5 гостувания на този стадион, от които имат 4 победи и едно равенство. В тези мачове те допуснаха един единствен гол. Общо Реал няма загуба от Еспаньол общо 11 мача.

В последната година обаче тимът на Хавиер Агире се оказва корав за големите отбори. Така в последните два мача Еспаньол измъкна равенство 1:1 срещу Реал тук и 2:2 на "Бернабеу". През този сезон пък точно синьо-белите бяха единственият отбор, който успя да победи Атлетико Мадрид. Затова Реал не трябва да подценява мача. Мотивацията на белите след снощното равенство на Барселона и Атлетико обаче трябва да е достатъчно висока, за да се преборят за победата.

Резултат: 0:2