Арсенал - Съндърланд, мач от 27-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Емиратс", начало 17.00 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Саня, Мертезакер, Косиелни, Монреал, Вермаелен, Дженкинсън
Полузащитници: Артета, Росицки, Касорла, Уилшър, Йозил, Фламини, Окслейд-Чембърлейн
Нападатели: Жиру, Подолски, Гнабри, Бендтнер, Саного

Контузени: Гибс, Шелстрьом, Вермаелен, Уолкът, Рамзи, Диаби

 

ПРОГНОЗА: Арсенал приема Съндърланд в пореден мач от Висшата Лига. С това "артилеристите" подновяват борбата в шампионата след двата тежки турнирни сблъсъка срещу Ливърпул за купата на Англия и срещу Байерн в Шампионската Лига.

До скоро този мач изглеждаше като възможност за "артилеристите" да вземат почивка по средата на кошмарния календар. В последните си 4 мача Арсенал игра 2 пъти срещу Ливърпул и по веднъж с Манчестър Юнайтед и Байерн. От началото на март пък следва серия срещу Евертън, Байерн, Тотнъм, Челси и Манчестър Сити.

Затова домакинството срещу Съндърланд не изглежда толкова стряскащо. "Черните котки" обаче навлязоха в изключително добра форма под ръководството на новия наставник Густаво Пойет. Те са на ръба да се измъкнат от зоната на изпадащите. В последните си 10 мача за първенство те имат само 2 загуби. Още по-впечатляващо е, че вече 6 поредни мача като гост Съндърланд няма загуба.

Все пак и Арсенал е много стабилен като домакин. "Артилеристите" нямат допуснат гол на свой терен за първенството вече 5 поредни мача. От началото на първенството пък Арсенал има 9 мача без допуснат гол на "Емиратс".

Статистиката от директните мачове също показва нещо интересно - в три от последните 5 мача на този стадион резултатът бе 0:0. Като цяло обаче Съндърланд има само една победа в последните си 20 мача срещу Арсенал.

Много е интересно да се види и какво ще е настроението в лагера на Арсенал след мача срещу Байерн. От една страна отборът игра много добре в началото на мача, но с човек по-малко не можа да излезе от половината си. Съндърланд обаче няма нищо общо с Байерн Мюнхен и мачът ще е коренно различен.

Допълнителен бонус за тима на Арсен Венгер е почивката, която получиха някои играчи. Оливие Жиру в два мача подред остана резерва и сега би трябвало да е напълно свеж. Микел Артета също пропусна мача срещу Байерн заради наказание. Томаш Росицки влезе като резерва едва към края на мача, а Санти Касорла принудително бе заменен още през първото полувреме, за да влезе Лукаш Фабиански. Така домакините би трябвало да са напълно свежи. И това може да се окаже решително за изхода на мача.

Резултат: 1:0