Читатели на Gol.bg, днес продължава нашата нова рубрика „Колонката на специалиста“. В нея ще можете да прочетете интересни анализи, коментари и прогнози на известни футболни специалисти.

Миналата седмица стартирахме с Петър Курдов, а днес прогнозите си за футболните мачове през уикенда направи Георги Илиев-Майкъла.

Легендата на ЦСКА се закани и след кръга в "А" група да разнищи до край играта на родните футболисти. Очаквайте в понеделник неговите анализи „след кръга“, а сега вижте прогнозите му:

ЦСКА – Берое:

„ЦСКА ще спечели този път. При това с два гола разлика. Отборът ще излезе променен за разлика от последните три мача. Играчите не са взимали заплати, нито премии, но бъдещите собственици обещаха да ги изплатят днес, за да могат да бъдат спокойни. За това очаквам да има има голямо настроение сред футболистите, поредната страхотна подкрепа от публиката и победа с два гола разлика“.

Прогноза: 1

Лудогорец – Ботев:

„Лудогорец ще победят, но трудно. Ботев е млад отбор, нахъсан, играят хубав футбол в и записаха успехи над Локомотив (Пловдив) и ЦСКА. За това очаквам, че първото полувреме ще завърши наравно, но Лудогорец ще вземе своето. Те свръщат добрата форма и са разлика в нашето първенство. Тях само Левски и ЦСКА може да ги бие, стига да имат смели управници“.

Прогноза: 1

Локомотив (Сф) – Литекс:

„Труден мач за Локомотив (София), но те са много интересен отбор. Винаги могат да бият, за това казвам, че ще свърши с победа за домакините или наравно“.

Прогноза:

Левски – Хасково:

„Тук няма какво толкова да коментирам. Левски са на правилното място, нека да бият с 12:0. Това е несериозен мач. Но поне могат да разберат до къде са стигнали. Само сменят треньорите, а тези, които ги правят шампиони, ги гонят. Емил Велев-Кокала е страхотен специалист, а какво стана с него. Всички плюят Тодор Батков, но той вади пари от джоба си. Нека сега видят до къде са се докарали, сами са си виновни. Никой друг не им е виновен. За какви уговорки говорят, през годините те в колко врътки са влизали, а сега говорят глупости“.

Прогноза: 1

Черно море – Марек

„Никола Спасов е отличен треньор и успя да вдигне Черно море след трудното начало на сезона. Внесе нужните промени и очаквам варненци да спечелят без много трудности“.

Прогноза: 1

Славия – Локомотив (Пд)

„Това ще е много интересен мач. В Славия започват да си вършат работата, което е много важно. Футболистите там трябва да разберат, че са в прекрасен отбор. Имат хубава база за трениране, плаща се редовно, а това е лукс. На повечето места чакат да им платят 1000 лв. с месеци“.

Прогноза:

Барселона – Реал (Мадрид)

„Дербито е на „Ноу Камп“. Очаквам победа с 2:1 за Барселона. В последните мачове те се намират в много добра форма, докато Реал издиша. Но все пак е „Ел Класико“ и никога нищо не е ясно“.

Прогноза: 1

Ливърпул – Манчестър Юн

„Двата отбора водят голяма борба за участие в топ 4, което ще им даде право на участие в Шампионска лига следващия сезон и за това няма да рискуват много. Моята прогноза за точен резултат на „Анфийлд“ е 1:1“.

Прогноза: Х

Веселин Коларов, Gol.bg.