Локомотив Пловдив – Левски, мач от 31-ия кръг на „А“ група, стадион „Локомотив“, начало: 20:00 часа, на живо по Gol.bg

Групата на Левски за мача:

Вратари: Боян Йоргачевич, Пламен Илиев

Защитници: Александър Александров, Аймен Белаид, Мики Орачев, Борислав Стойчев, Емил Нину

Халфове: Либан Абди, Луис Педро, Владимир Гаджев, Мигел Бедоя, Роман Прохазка, Борислав Цонев, Радослав Цонев, Божидар Краев, Владислав Мисяк, Антонио Аниете

Нападател: Илия Димитров

Прогноза на Gol.bg

Поредният мач на двата отбора без значение. Локомотив вече си осигури оставане в елита, докато Левски не играе за нищо, откакто започнаха срещите във втората шестица на „А“ група. „Сините“ имат един истински дwубой до края на сезона – финала за Купата на България с Черно море на 30 май.

Единствената интрига на стадиона в парк „Лаута“ ще е свързана с голмайсторския приз в първенството. Звездите на двата отбора – Мартин Камбуров и Антонио Аниете се борят за него. Испанецът беше лидер в класацията, но след шоуто си срещу Марек, бившият национал успя да го задмине и в момента има преднина от 13 срещу 12 попадения. Съотборниците им ще играят именно за тях, но на Камбуров ще му е по-тежко.

Причината за това е, че треньорът Христо Колев има много кадрови проблеми и взе в групата млади играчи, които най-вероятно ще се появят срещу Левски. Аут са Спас Делев, Венелин Филипов, Янко Сандански, Йордан Господинов, които се очаква да напуснат отбора, а с наказание е Мехди Бурабия.

Стойчо Стоев пък не може да разчита на санкционирания Веселин Минев, а мястото му ще бъде заето от Мики Орачев. Очаква се сред титулярите той да пусне още трима юноши – близнаците Цоневи и Божидар Краев, които получават все по-голям шанс за изява в мачовете от първенството.

Контузеният Валери Домовчийски също няма да играе, а Аниете ще действа като фалшива деветка, подпомаган от сънародника си Мигел Бедоя.

През есента „смърфовете“ измъкнаха две равенства по 1:1, но последният мач между двата отбора завърши с разгромното 5:0 за Левски. „Сините“ нямат загуба на „Лаута“ от 2012 година, когато паднаха с 2:3, след като водиха с 2:0 още до 18-ата минута.

Нашата прогноза е, че столичани отново няма да си тръгнат с наведени глави от „черно-белия“ дом.

Прогноза: Локомотив – Левски 0:3