Дженоа – Интер, мач от 20-ия кръг на Серия А. Стадион "Луиджи Ферарис", Генуа, 16:00 ч. българско време. Съдия: Рицоли

Треньорът на домакините Джан Пиеро Гасперини още не е преглътнал уволнението си от Интер през 2011 г. В навечерието на двубоя той поде яростна атака срещу нерадзурите и заяви, че те нямаше да спечелят нищо, ако не беше скандалът "Калчополи", развенчал Ювентус. Ясно е, че Гасперини ще направи всичко по силите си, за да мотивира максимално подопечните си в този мач.

В същото време собственикът на Интер Тохир призова тифозите към търпение и обяви, че първите успехи при неговото управление може да дойдат едва след няколко години. Този сезон пък нерадзурите ще се борят за място в топ 4. Не е ясно обаче как ще понесат новата действителност поразглезените от непрекъснатите трансферни подвизи на предишния бос Морати тифози на Интер.

ДЖЕНОА

Групата за мача

Вратари: Бисари, Донарума, Перин

Защитници: Антонели, Антонини, Кабрал, Де Челие, Де Майо, Маркезе, Сампиризи, Соколи, Вършалко
Халфове: Бертолачи, Биондини, Фетфацидис, Пиер, Стураро

Нападатели: Калайо, Сентурион, Кофи, Джилардино, Конате,  Стоян

Контузени: Портанова, Куцка, Гамберини, Сантана

Наказани Матусалем

Вероятен състав (3-5-1-1): Перин – Антонини, Де Майо, Маркезе – Вършалко, Антонели, Биондини, Кабрал, Бертолачи – Конате – Джилардино

ИНТЕР

Групата за мача

Вратари: Ханданович, Карисо, Кастелаци

Защитници: Жонатан, Санети, Жуан, Андреоли, Кампаняро, Ранокия, Самуел, Роландо, Нагатомо

Халфове: Ковачич, Алварес, Гуарин, Мудингай, Кузманович, Камбиасо, Тайдер

Нападатели: Паласио, Бота, Милито

Контузени: Киву, Марига, Икарди

Наказани няма 

Вероятен състав (3-5-1-1): Ханданович – Кампаняро, Роландо, Жуан – Жонатан, Нагатомо, Кузманович, Камбиасо, Гуарин – Алварес – Паласио

Прогноза на Gol.bg:

Италианският национал Алберто Джилардино се завръща и ще води атаката на Дженоа срещу Интер. Генуезците обаче ще бъдат без наказания Матусалем. Новопривлеченият Де Челие от Ювентус се очаква да бъде на пейката.

Треньорът на Интер Валтер Мадзари ще може да разчита отново на Фреди Гуарин. Колумбиецът ще бъде сред играчите, които ще трябва да помагат най-много на самотния нападател Паласио. Най-вероятно Мадзари ще пусне Милито в игра след почивката.

Дженоа се движи стабилно в средата на таблицата, благодарение най-вече на точките, които печели на свой терен. Генуезците не са губили у дома от 28 септември, когато бяха сразени с 2:0 от Наполи.

Интер започна сезона отлично, но после забуксува сериозно. Нерадзурите имат само една победа в последните си седем мача от Серия А – над Милан в градското дерби. Последният успех на черно-сините като гости в първенството пък бе на 3 ноември срещу Удинезе.

Резултат: Дженоа – Интер 1:1