Левски – Марек, мач от 22-ия кръг на „А” група, ст.: „Георги Аспарухов”, начало: 17:00 ч.

Групата на Левски:

Вратари: Пламен Илиев, Боян Йоргачевич

Защитници: Борислав Стойчев, Аймен Белаид, Емил Нину, Александър Александров, Мики Орачев

Халфове: Роман Прохазка, Стефан Велев, Владимир Гаджев, Радослав Цонев, Борислав Цонев, Мигел Бедоя, Божидар Краев, Луис Педро, Либан Абди, Антонио Аниете

Нападатели: Валери Домовчийски, Лукаш Гикевич

Прогноза на Gol.bg:

Мачът на истината за Левски настъпи, колкото и парадоксално да звучи. „Сините” се нуждаят от задължителна победа над аутсайдера Марек, за да съхранят шансовете си за класиране в първата шестица на „А” група.

От доста години столичани не са имали толкова важен мач в първенството, тъй като още рано-рано отпадат от борбата за титлата. Днешната среща може да бъде съпоставена с онова злощастно домакинство на Славия (1:1) преди 2 г., макар този път голямата цел да е много по-ниска.

При победа над Марек, на „Герена” ще стискат палци вечният им съперник ЦСКА да не загуби в Пловдив от Ботев и по този начин Левски буквално ще се промъкне в първата шестица.

През есента Марек успя да измъкне 1:1 от Левски на „Бончук”, а в последния кръг направи 0:0 с Литекс. Дупничани се опънаха още и на ЦСКА (0:0), така че да взимат нещо от грандовете хич не им е чуждо. За това „сините” трябва да бъдат много внимателни в днешния мач.

Очаква се Стойчо Стоев да заложи на вратата на Боян Йоргачевич, а атаката да поведе намиращият се в чудесна форма Валери Домовчийски. В защита той няма да може да разчита на контузения Веселин Минев, а мястото му ще бъде заето от Емил Нину. В центъра на отбраната пък ще започнат Борислав Стойчев и Аймен Белаид. Отдясно ще играе Роман Прохазка.

Халфовата линия на Левски ще бъде съставена от Стефан Велев и Владимир Гаджев, пред тях ще действа Мигел Бедоя, а по двете крила ще атакуват Божидар Краев и Антонио Аниете.

Напрежението със сигурност ще бъде огромно при „сините” футболисти, но те все пак ще победят и ще се надяват на помощ от ЦСКА.

Прогноза: Левски – Марек 3:0