Челси - Кристъл Палас, двубой от 16-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Стамфорд Бридж", Лондон. 17:00 часа българско време.

Групата на Челси за мача: 
Вратари: Чех, Шварцер

Защитници: Иванович, Коул, Луис, Тери, Аспиликуета

Полузащитници: Есиен, Рамиреш, Лампард, Мата, Оскар, Микел, Шюрле, Де Брюйн, Азар, Вилян

Нападатели: Ба, Ето'о, Торес

Контузени: Ван Гинкел, Кейхил
Наказани: Няма

Прогноза на Gol.bg:
Челси ще се стреми на всяка цена да постигне победата и така да се реваншира на своите фенове, особено след като отборът загуби драматично мача със Стоук Сити в последния кръг на Висшата лига.

Вместо лондончани да се възползват от грешката на Арсенал срещу Евертън, тимът се отдалечи от първото място и дори сдаде втората позиция.

Забелязва се спад в играта на отбора в последно време, като това ясно се видя и в последния мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу Стяуа в който Челси не приличаше на себе си, въпреки че постигна победата.

Мениджърът на домакините Жозе Моуриньо няма да може да разчита на контузените Ван Гинкел и Кейхил, но все пак Луис е добре и попадна в групата за тази среща.

Гостите обаче имат доста по-сериозни кадрови проблеми и с контузии в техния състав са Хънт, Томас, Гуедиора, както и Мъри. 

Принципно Челси се представя много силно на "Стамфорд Бридж" през този сезон и ще бъде голяма изненада отборът да загуби точки днес.

Чех ще се завърне в титулярния състав, след като в Шампионската лига Марк Шварцер получи шанс да пази срещу Стяуа.

Последният мач между двата отбора бе през 2010 година и бе контролна среща, като тогава лондончани постигнаха успех с 1:0 над противника.

Челси е записал 3 победи и 2 загуби за последните си 5 мача от всички турнири, а гостите са записали 3 победи, 1 равенство и 1 загуба за същия брой срещи.

Нашата прогноза за днешния мач е успех с два чисти гола за лондончани.

Резултат: Челси - Кристъл Палас 2:0