Пирин - Левски, мач от междинния 25-ти кръг на "А" група, стадион "Христо Ботев", 16:00 часа, пряко по Gol.bg.


Групата на Левски:

Пламен Илиев, Кирил Акалски, Сержиньо Грийн, Стефан Станчев, Иво Иванов, Юлу Матондо, Александър Александров, Даниел Димов, Гара Дембеле, Христо Йовов, Марко Видович, Веселин Минев, Мариян Огнянов, Даниел Младенов, Дарко Тасевски, Александър Киров, Исмаил Иса, Владимир Гаджев, Йордан Милиев.

Контузени: Дъстли Мюлдер, Божидар Митрев

Наказани: няма

Вероятен състав: Илиев, Минев, Иванов, Милиев, Грийн, Гаджев, Тасевски, Йовов, Матондо, Иса, Дембеле


Прогноза:

Дъстли Мюлдер е аут от групата на Левски заради лека травма, същото е положението и при вратаря Божидар Митрев, който ще бъде заменен от Кирил Акалски.

Сержиньо Грийн се завръща в тима на Ясен Петров, като по всяка вероятност той отново ще бъде пуснат в защита, за да запълва "дупката" от отсъствието на своя сънародник Мюлдер.

В атаката на "сините" по всяка вероятност отново ще видим Матондо, който вече втори пореден мач бележи гол с глава, освен това срещу Сливен тъмнокожото крило се отличи с асистенция.

Исмаил Иса не спира да пропуска чисти голови положения, но предвид последните успешни резултати на тима от "Герена", можем да очакваме Иса да бъде партньор на Гара Дембеле в предни позиции.

Даниел Младенов блесна с хубав гол срещу Пирин, но той едва ли ще може да се пребори с ролята си на "жокер" до края на кампанията.

Дарко Тасевски е възстановен от контузията, която лекуваше и почти сигурно започва двубоя срещу "орлетата", като македонецът може да бъде заменен от Мариян Огнянов в последния момент.

Стадион "Христо Ботев" в Благоевград е негостоприемен, а последният мач между двата състава завърши без голове, така че можем да очакваме нов здрав мач, в който домакините поне ще се опитат да измъчат своите гости от София.

Пирин взе глътка въздух, след като вече е над зоната на изпадащите, а една евентуална победа на "зелените" ще им даде напълно реален шанс да останат в елита и догодина.

Загуба на точки в този мач слага край на шампионските амбиции на "сините", на които предстои неделен мач срещу Литекс. Именно предстоящото люто дерби през уикенда може да накара столичани да спестят сили срещу Пирин, като това може да се окаже пагубно за шампионските апетити на Левски.


Резултат:  Пирин - Левски  1:2