Трикратният европейски шампион Испания неочаквано се оказа на второ място в своята квалификационна група след загубата от Словакия преди година. 

Затова сега иберийците ще търсят реванш срещу правещия прекрасна кампания противник, който спечели и 6-те си мача до момента и допусна само 3 гола в тях. 

Победа на Ла Фурия ще изкачи хората на Висенте дел Боске на първото място, а евентуалното поражение със сигурност няма да бъде фатално за словаците, за които ключовият мач ще бъде след три дни, когато ще приемат Украйна и при победа ще си осигурят място на финалите. 

Мартин Шкъртел и Юрай Куцка за наказани за гостите, но дори и без тях съставът на Ян Козак има достатъчно качество в тима, за да се опита да измъкне нещо от гостуването си на „Карлос Тартиере” в Овиедо. 

Домакините обаче едва ли ще бъдат настроени за подаръци. Диего Коста вече обяви, че не е направил нищо за националния отбор и само с един гол за 526 минути футбол за Ла Фурия, това определено изглежда така. Затова нападателят ще се опита да отбележи попадение във важния мач за своя тим. 

Испанците спечелиха последните си 15 домакинства в европейски квалификации, като последното им поражение е от 2003-а година. Словаците обаче са солидни като гости, като идват в серия от 3 поредни успеха и общо 5 в последните си 6 мача навън. 

Въпреки това би било огромна изненада, ако домакините не спечелят, защото това ще влоши сериозно позицията им в групата. От друга страна равенството би било идеално за гостите, но и за него шансовете им сякаш изглеждат минимални. 

Вероятни състави: 
Испания: Касияс, Хуанфран, Рамос, Пике, Жорди Алба, Бускетс, Фабрегас, Силва, Иниеста, Педро, Коста
Словакия: Козачик, Пекарик, Салата, Гьомбер, Хубочан, Печовски, Сабо, Мак, Дуриш, Хамшик, Немец

Наказани: Шкъртел, Куцка

Останалите от групата: 
Испания: Де Хеа, Рико, Карвахал, Аспиликуета, Бартра, Бернат, Коке, Касорла, Иско, Витоло, Мата, Алкасер
Словакия: Муха, Новота, Михалик, Дуда, Швенто, Шестак, Стох, Грегуш, Хрошовски, Вител, Якубко

Резултат: Испания – Словакия    2:0