Португалия – Дания, среща от Група I на европейските квалификации, стадион „Ещадио Мунисипал де Брага“, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Португалия се нуждае само от точка тази вечер от домакинството си на Дания в Група I, за да се класира за Европейското първенство във Франция догодина. Така че Кристиано Роналдо и компания ще дадат всичко от себе си, за да си подпечатат билетите още тази вечер.

Португалия е на първото място в класирането с три точки и мач по-малко от противника си. „Това е добър момент да покажем на какво сме способни и да се класираме на Европейското. Искаме добър резултат и ще играем за победата“, зарече се защитникът Бруно Алвеш.

Дания обаче също трябва да внимава, тъй като има само точка повече от третия в класирането Албания, а освен това и мач в повече. Така „червения динамит“ трябва да вземе победа, ако иска да запази позицията си.

Скандинавците нямат загуба в последните си 4 квалификации, като в три от тях не са допуснали гол. Никлас Бендтнер обаче призова съотборниците си да се стегнат и да покажат различна игра от онази в мача с Армения (0:0) преди месец.

„Ако трябва да сме честни, не създадохме достатъчно шансове. През второто полувреме срещу Армения направихме само един точен удар, което не е достатъчно“, заяви нападателят.

Кристиано Роналдо вкара единственият гол, с който Португалия победи в Копенхаген миналия октомври. Иберийците имат само 3 загуби от 15 мача срещу противника си.

Тиаго ще бъде на разположение, след като изтърпя един мач наказание, а състоянието на Жоао Моутиньо и Фабио Коентрао също е задоволително. Очаква се дебют за Португалия да направи Нелсон Семедо от Бенфика.

Резултат: 2:1