Испания – Люксембург, мач от трета квалификационна група, стадион „Лас Гаунас”, Логроньо, 21,45 часа, съдия Себастиан Делфериер (Бел) 

Вероятни състави: 

Испания: Касияс, Хуанфран, Пике, Бартра, Алба, Бускетс, Алкантара, Фабрегас, Силва, Педро, Мората 

Люксембург: Жубер, Янс, Филипс, Шано, Шнел, Янич, Гершон, Мутч, Паял, Жоачим, Девил

Прогноза

Испания се нуждае от победа, за да си оситури участие на европейските финали и при положение, че приема състава на Люксембург изглежда, че няма абсолютно никакъв шанс тимът да пропусна да спечели. Остава единствено да бъде избегнато подценяване. 

Въпросът е с колко гола ще стане това, а и хората на Висенте дел Боске ще се опитат да зарадват феновете в Логроньо, където не гостуват често, но пък сега именно в този град ще си осигурят визите за Франция. 

Сблъсъкът ще даде възможност на наставника на Ла Фурия да направи някои промени сред титулярите, както и да експериментира за някои неща, както в този мач, така и в сблъсъка с Украйна, който почти сигурно ще бъде без значение и за двата отбора. 

Очакванията са срещу Люксембург да стартират Тиаго Алкантара в средата на терена, а в атака да се появи Алваро Мората при липсата на Диего Коста, който получи почивка и не попадна в състава. 

Съставът на Люксембург идва като абсолютен аутсайдер, а и селекционерът Люк Холц вече обяви, че няма никаква възможност отборът му да победи испанците. Равенството обаче също ще бъде сензация, като целта на гостите ще бъде да се защитават добре и просто да се опитат да притеснят именития си противник. 

Това обаче не би трябвало да се случи, тъй като испанците са достатъчно опитни и знаят какво трябва да направят, за да избегнат проблемите. Разликата в класите е просто твърде голяма, така че иберийците би трябвало да спечелят поне с 3-4 гола разлика. 

Резултат: Испания – Люксембург    4:0