Хърватия - България, среща от Група "Н" за Евро 2016 във Франция, стадион "Максимир" в Загреб, главен съдия Рибейро Диаш (Португалия), 21.45 часа.

Хърватите са трети в класирането с 14 точки, на 4 точки след лидера Италия и на 2 след Норвегия. България е на четвърто място в групата с едва осем спечелени точки.

На Хърватия обаче беше отнета една точка заради свастика на терена по време на домакинския мач с Италия.  

Вероятни състави:

ХЪРВАТИЯ: Субашич; Сърна, Чорлука, Вида, Пиварич; Ракитич, Модрич; Перишич, Ковачич, Пяца; Калинич

БЪЛГАРИЯ: Митрев; Миланов, Терзиев, Иванов, Недялков; Костадинов, Златински; Неделев, Попов, Миланов; Рангелов

Прогноза: Момчетата на Ивайло Петев имат по-скоро теоретични шансове, след като само две победи до края и две загуби на хърватите могат да ни класират на третото място.

Отборът обаче заминава с добро настроение и амбиция да се представи по-добре, отколкото в мачовете си през септември, когато загуби от Норвегия и Италия.

България излиза на "Максимир" да защити честта си срещу хърватите, които ще хвърлят всички сили само и единствено за победата. Домакините дълго време бяха водачи в групата, но записаха едва една точки от последните си два мача срещу Азербайджан и Норвегия.

Така Хърватия се смъкна на третото място и сега най-вероятно ще си го изкара на родните национали. Срещата ще се играе пред празни трибуни заради наказание на "шахматистите". Трябва да сме реалисти в прогнозата си и за това даваме предимство изцяло на домакините.

Повечето водещи букмейкъри дават победа на Хърватия с поне два гола разлика. Формата и играта на България са трагични, което е предпоставка за изключително предимство в прогнозите за хърватите. Ивайло Петев има кадрови проблеми около състава си, като в последните дни се разбра, че и Ивайло Чочев отпада от мача.

Така Петев ще заложи на няколко резерви и дебютанти за този двубой. Георги Костадинов от Левски ще започне мача в средата. Това е първа повиквателна за футболиста. Негов партньор в средата на терена се очаква да бъде Христо Златински. Петев може да гласува доверие и на Симеон Славчев.

На десния бек почти сигурно ще излезе Живко Миланов. Той ще бъде предпочетен пред капитана на Литекс Страхил Попов. На левия бек опция номер едно е Антон Недялков (Литекс). За пратньор на Иван Иванов с центъра на отбраната ще се избира между Иво Иванов и Георги Терзиев.

Със сигурност атаката на нашия отбор в Загреб ще води централният нападател Димитър Рангелов. Опитният таран на турския "Коняспор" се намира в отлична форма, след като реализира два гола в последния двубой на тима си срещу "Трабзон", завършил с победа 2:1. Рангелов ще бъде подпомаган от Ивелин Попов и Георги Миланов.

Хърватите няма да могат да разчитат на Марио Манджукич, който е контузен, но неговото място на върха на атаката ще заеме намиращия се в блестяща форма Никола Калинич от Фиорентина. В средата на терена Чачич разполага с великолепни футболисти, подвизаващи се в някои от най-големите клубове.

Лука Модрич, Иван Ракитич, Иван Перишич и Матео Ковачич респектират всеки съперник, а в стартовите 11 ще се появи и младата звезда на Динамо (Загреб) Марко Пяца. На вратата ще е Даниел Субашич от Монако, а четиримата в защита ще са Дарио Сърна, Ведран Чорлука, Домагой Вида и Йосип Пиварич.

Колкото и да не ни се иска ще дадем категорична прогноза за победа на Хърватия и то с поне два гола разлика.

Прогноза: Хърватия - България 3:0