Лестър - Манчестър Юнайтед, мач от 5-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Кинг Пауър", начало 15.30.

 

Манчестър Юнайтед:

Вратари: Де Хеа, Амос, Линдегард

Защитници: Рафаел, Блекет, Джеймс, Евънс, Шоу, Рохо

Полузащитници: Флетчър, Мата, Янузай, Валенсия, Ди Мария, Блинд, Ерера

Нападатели: Руни, Ван Перси, Фалкао

Контузени: Фелаини, Лингард, Карик, Джоунс, Смолинг, Йънг

 

ПРОГНОЗА: Манчестър Юнайтед гостува на Лестър в пореден мач от Висшата Лига и ще се опита да продължи пътя си нагоре. Миналата седмица "Червените дяволи" спечелиха убедително с 4:0 срещу КПР, но сега предстои да се разбере дали ще се представят добре и далеч от дома.

Статистиката показва, че "Червените дяволи" са в страхотна серия срещу "Лисиците". Те имат 9 поредни победи за първенството и 10 поредни мача без загуба. Това обаче бе от ерата на Сър Алекс Фъргюсън, като последния мач между двата отбора бе през 2004 година.

След това Лестър изпадна и дори стигна до Лига 1 и едва през миналия сезон спечели промоция.  Тимът на Найджъл Пиърсън обаче остави много добро впечатление от началото на сезона. Макар да игра с тимове като Евертън, Челси и Арсенал тимът допусна само една загуба, като се опъна сериозно на Челси на "Стамфорд Бридж" и дори имаше своите шансове в този мач. Срещу "Карамелите" и "Артилеристите" Лестър не се даде, а миналия кръг бе спечелена и първа победа като гост на Стоук.

Така се запази традицията от миналия сезон "Лисиците" да играят добре у дома, след като те бяха с най-добър рекорд от отборите в Чемпиъншип. Манчестър Юнайтед пък е колеблив като гост и се намира в серия от 4 поредни мача без загуба далеч от дома.

Допълнителен бонус за домакините е завръщането на Каспер Шмайхел и Мати Джеймс, докато новите попълнения Том Лоурънс и Естебан Камбиасо са готови да стартират като титуляри. Аржентинецът бе привлечен като свободен агент и впечатли с влизането си като резерва срещу Стоук.

За Юнайтед пък дебют може да запише Люк Шоу, а е интересно да се види дали Радамел Фалкао ще започне като титуляр. Колумбиецът направи няколко сериозни пропуска в миналия мач, докато Уейн Руни навлиза в отлична форма. Анхел ди Мария също направи нов страхотен мач и е в сърцето на всичко опасно в атаките на Юнайтед.

Именно скоростта и креативността на Ди Мария ще са от решително значение в днешния мач, тъй като домакините може да поставят под натиск Юнайтед. Предстои труден мач за тима на Ван Гаал и нищо чудно отново да се стигне до равенство.


Резултат: 1:1