Норич - Арсенал, двубой от 12-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Кароу Роуд", Норич. 14:45 часа българско време.

Гостите от английската столица са абсолютен фаворит за победата в днешната среща, но и "Канарчетата' не са отбор за подценяване.

Тимът на шотландския специалист Пол Ламбъртс се представя повече от добре за новак в английския елит от началото на кампанията и в момента се е настанил в горната половина на таблицата.

НОРИЧ

Групата за мача: Руди, Тирни, Мартин, Барнет, Наутън, Джонсън, Холахан, Пилкингтън, Бенет, Морисън, Холт, Руд, Крофтс, Джаксън, Уилбрахъм, Де Лае, Шърман, Фокс, Аяла, Смит

Контузени: Вогън, Уайтбърд, Уард

Наказани: Няма

Под въпрос: Аяла, Смит

Вероятен състав: Руди, Мaртин, Барнет, Наутън, Тирни, Фокс, Джонсън, Пилкингтън, Бенет, Морисън, Холахан

АРСЕНАЛ

Групата за мача: Шчесни, Джору, Вермаелен, Косиелни, Сантош, Сонг, Рамзи, Артета, Уолкът, Жервиньо, Ван Перси, Фабиански, Аршавин, Росицки, Бенаюн, Мертесакер, Парк, Чембърлейн

Контузени: Гибс, Дженкинсън, Мияичи, Шамак, Саня, Уилшър, Диаби

Наказани: Няма

Под въпрос: Няма

Вероятен състав: Шчесни, Косиелни, Вермаелен, Джору, Сантош, Артета, Сонг, Рамзи, Уолкът, Жервиньо, Ван Перси

Прогноза на Gol.bg

Без съмнение гостите от Лондон са твърд фаворит за победата в този мач и ще бъде изненада, ако домакините успеят да измъкнат нещо.

"Канарчетата" като цяло се представят стабилно от началото на сезона и отборът се е настанил трайно в горната половина на таблицата.

Норич обаче има само една победа за последните си пет двубоя, което само по себе си показва, че в редиците на тима има някакво отпускане.

Арсенал от своя страна се намира в превъзходна форма и отборът е записал в актива си четири победи и едно равенство за последните си пет мача от всички турнири.

За последно лондончани се изправиха срещу Норич при гостуване през 2004 година, когато надвиха скромния тим с 4:1 след голове на Денис Бергкамп, Хосе Антонио Рейес, Тиери Анри и Робер Пирес.

Като цяло и в двата отбора има доста кадрови проблеми. Наставникът на гостите от Лондон Арсен Венгер няма да може да разчита на контузените Гибс, Дженкинсън, Мияичи, Шамак, Саня, Уилшър и Диаби.

Пол Ламбъртс пък ще бъде без Вогън, Уайтбърд и Уард в този мач, а Аяла и Смит са до последно под въпрос за срещата.

Арсенал като цяло не се представя от началото на сезона особено добре като гост и има само две победи при гостувания за последните си шест визити.

Въпреки това обаче можем да очакваме, че набралият скорост отбор на Арсен Венгер ще успее да стигне до успеха в днешната среща.

Нашата прогноза за този мач е победа с два чисти гола за лондончани.

Резултат: Норич - Арсенал 0:2