Ювентус – Наполи, мач от 25-ия кръг на Серия "А", Торино, начало: 21:45 часа наше време

Групата на Юве за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Рубиньо;

Защитници: Алекс Сандро, Бардзали, Бонучи, Ругани, Романя, Лихтщайнер, Евра;

Халфове: Кедира, Маркизио, Погба, Ернанес, Падоин, Стураро, Куадрадо, Перейра;

Нападатели: Дзадза, Мората, Дибала, Фавили

Групата на Наполи за мача:

Вратари: Рейна, Габриел

Защитници: Хисай, Моджо, Стринич, Гулам, Албиол, Реджини, Кулибали, Кирикеш

Халфове: Алан, Лопес, Чалоба, Жоржиньо, Валдифиори, Ел Кадури, Кайехон, Мертенс,

Нападатели: Инсинье, Игуаин, Габиадини

Прогноза на Gol.bg:

Това е мач, който цяла Италия чака. Подобно нещо не се е случвало от години, заради хегемонията на Ювентус. Но ето, че отличната форма на Наполи, съчетано с трагичния старт на сезона на "бианконерите", сега има пряк дуел за Скудетото. И какво по-хубаво там да е бившият отбор на Диего Марадона!

Част от блясъка довечера обаче ще бъде отнет, а причината са кадровите проблеми на "старата госпожа". Аут са Джорджо Киелини, Мартин Касерес, Квадво Асамоа и Марио Манджукич, които са с различни травми, докато Марио Лемина, който вкара гола на Наполи през есента, не е в групата. Там обаче Макс Алегри включи нападателя Андреа Фавили, който дебютира миналата седмица при 2:0 над Фрозиноне, както и капитанът на Ювентус Примавера Филипо Романя.

Алегри не разкри с каква схема ще започне, но намекна, че Даниеле Ругани е твърде млад и няма да го хвърля в толкова важен мач, за да не прегори. Вариантите пред спеца са да смени тактиката на 4-4-2 или на 4-3-1-2, но Роберто Перейра не е готов за 90 минути и едва ли ще заложи последния вариант. Според медиите в Италия, Алегри няма да пипа 3-5-2, като Стефан Лихтщайнер ще играе като централен защитник, а мястото му отдясно ще заеме Хуан Куадрадо. Добрата новина за Юве е, че Сами Кедира е възстановен, но германският национал едва ли ще започне титуляр.

Треньорът на Наполи Маурицио Сари не може да разчита единствено на новото попълнение Андреа Граси, който се контузи още на първата си тренировка. Всички надежди на южняците са свързани с намиращия се във впечатляваща форма Гонсало Игуаин. Той има 24 гола от 24 мача от началото на сезона и ще е основна заплаха за торинци. Аржентинският национал и Лоренцо Инсинье имат общо зашеметяващите 34 попадения и 13 асистенции този сезон и именно те ще са основното оръжие на Наполи. Сари пък заяви на пресконференцията си преди мача, че всички в отбора му са луди и ще атакуват Юве от 1-ата минута.

През есента Наполи спечели на стадион "Сан Паоло" с 2:1, но тогава "черно-белите" се намираха в трагична форма. Сега обаче е съвсем различно – Юве е в серия от 14 поредни победи в първенството, докато серията на Наполи е 9 успеха един след друг. "Небесно сините" нямат победа като гост над "старата госпожа" в Серия "А" от 2009 г., когато се наложиха с 3:2, а оттогава домакините имат 5 победи и 1 равенство.

Въобще, през последните години Юве има надмощие у дома – 1:0, 3:0, 2:0, 3:0, 3:1 и нашата е, че то ще продължи. Очакваме и двата отбора да вкарат голове, но "бианконерите" да спечелят и за първи път от началото на кампанията да излязат на 1-во място.

Прогноза: Ювентус – Наполи 2:1

Which individual battles stand out for you before #JuveNapoli?Do you agree with our analysis of the three duels below?

Публикувахте от Juventus в 13 февруари 2016 г.

Struggling to cope with the countdown to #JuveNapoli? Pass the time with an entertaining countdown of our own...

Публикувахте от Juventus в 13 февруари 2016 г.