Лестър – Суонси, мач от 35-ия кръг на Висшата лига, „Кинг Пауър Стейдиъм”, 18,15 часа, съдия Марк Клатънбърг

Групата на Лестър: Шмайхел, Шварцър, Морган, Хут, Василевски, Чилуел, Фухс, Симпсън, Шлуп, Инлер, Канте, Грей, Амарти, Дринкуотър, Кинг, Олбрайтън, Марез, Уйоа, Оказаки

Наказан: Варди
Без право да играе: Дайър

Групата на Суонси: Фабиански, Ранхел, Фернандес, Уилямс, Тейлър, Фер, Корк, Монтеро, Аю, Сигурдсон, Палоски, Нордфелд, Ноутън, Амат, Бартли, Бритън, Ки, Раутлидж, Бароу, Гомис, Емнес, Кингсли

Прогноза

Лестър има нужда от задължителна победа срещу Суонси преди последните си 3 трудни мача по пътя към титлата, но ще успее ли да я постигне?

Без голмайстора си Джейми Варди, който е с 22 попадения за кампанията, задачата на Лисиците не изглежда никак лесна, защото съперникът е способен да постигне резултат, с който да нанесе удар върху амбициите на домакините за първото място. 

Леонардо Уйоа, който вкара важната дузпа срещу Уест Хям в миналия мач, се очаква да стартира и от тима твърдят, че могат да се справят без Варди, но вероятно Риад Марез би трябвало да бъде основната движеща сила. 

Алжирецът напоследък регистрира спад в представянето си, но сега се надява да покаже най-добрата си игра още повече, че срещу Лебедите се отчете с хеттрик на техния стадион, носейки успеха с 3:0 в първия двубой за кампанията. 

Уелсците изглеждат спасени с 40 точки и ще търсят реванш за поражението си от Нюкасъл с миналия кръг. Само с една суха мрежа далеч от дома това не е добра статистика за тях, но пък и Лестър не бележи чак толкова много. 

Лестър е с 13 поредни двубоя у дома без загуба, но напрежението със сигурност ще се увеличава за хората на Клаудио Раниери, докато противникът ще играе до голяма степен освободено, а исландецът Гилфи Сигурдсон се намира в доста добра форма. 

Със сигурност сблъсъкът обещава да бъде изключително интересен и определено развръзката от него изглежда трудно предвидима. На „Кинг Пауър” знаят добре значението на успеха, но поставени под натиск Лисиците могат и да се пропукат отново. 

Резултат: Лестър – Суонси    1:1