Атлетико Мадрид - Райо Валекано, мач от 36-тия кръг на Примера дивисион, стадион “Висенте Калдерон”, 19:15 часа българско време. 

 

Групата на Атлетико Мадрид

Вратари: Облак, Моя

Защитници: Филипе Луис, Савич, Хамес, Лукас, Хименес, Хуанфран

Полузащитници: Коке, Краневитер, Оливер, Аугусто, Габи, Саул, Томас

Нападател: Гризман, Торес, Кореа, Вието

 

Прогнозата на Gol.bg:

Атлетико Мадрид продължава битката за титлата в Испания със самочувствието от победата с 1:0 над Байерн Мюнхен през седмицата. “Дюшекчиите” посрещат Райо Валекано, като играят между мачовете на Реал Мадрид и Барселона. 

Битката за титлата е повече от интересна, като Барса е лидер с по-добра голова разлика от Атлетико, докато Реал е с точка зад тях. По-рано днес “кралете” гостуват на Реал Сосиедад, а от 21,30 часа Барселона гостува на Бетис. 

Райо обаче показа миналата седмица, че може да нарани всеки противник, след като поведе с 2:0 в домакинството си на Реал Мадрид, но допусна обрат за загубата с 2:3. Атлетико пък продължава убедителното си представяне под ръководството на треньора-лидер Диего Симеоне, а в допълнение с очакванията за препълнени трибуни на “Висенте Калдерон”, всичко друго освен победата ще бъде шокиращ резултат. 

Очаква се Симеоне да направи няколко промени в състава си, за да запази част от играчите си за реванша с Байерн Мюнхен през следващата седмица. Матиас Краневитер най-вероятно ще замени Аугосто Фернандес, който изигра голям мач срещу баварците. Лусиано Вието и Томас Партей също може да получат титулярно място. 

За Райо няма да играе наказаният Роберто Трашорас, докато Пити, Кобено, Тоно и Патрик Ебер пък са контузени. 

Резултат: 2:0