Милан – Фрозиноне, мач от 36-ия кръг на Серия "А", начало 16:00 часа наше време

Групата на Милан за мача:

Вратари: Абиати, Донарума, Лопес

Защитници: Абате, Алекс, Антонели, Калабриа, Де Шилио, Мексес, Романьоли, Симич, Сапата

Халфове: Хонда, Маури, Куцка, Локатели, Монтоливо, Поли

Нападатели: Бака, Балотели, Боатенг, Адриано, Менез

Прогноза на Gol.bg:

Милан ще се опита да задържи разликата от Сасуоло в битката за Лига Европа. Миналия кръг "росонерите" допуснаха загуба от последния в класирането и вече изпаднал отбор на Верона и за това в никакъв случай няма да подценят домакинството на Фрозиноне и Александър Тонев.

Миланци имат само точка пред Сасуоло три кръга преди края, но при издънка в калчото имат спасителен вариант – на 21 май играят финал за Купата на страната срещу хегемона Ювентус и победа ще им гарантира участие във втория по-сила клубен турнир на Стария континент.

Очаква се Марио Балотели и Карлос Бака да поведат атаката на домакините, а зад тях да действа Жереми Менес. Временният треньор на отбора Кристиан Броки пък ще търси първа победа на "Сан Сиро", след като в домакинския си дебют се издъни – 0:0 с Карпи. Той вече записа успех начело на "червено-черните", който обаче беше като гост на Сампдория с 1:0.

Фрозиноне пък може днес официално да изпадне в Серия "А", ако загуби от Милан, а Карпи победи като гост Юве, което е малко вероятно. Очаква се Тонев да остане резерва за гостите.

През есента Милан победи новака с 4:2 като гост и нашата прогноза е, че отново ще спечели.

Прогноза: Милан – Фрозиноне 2:0