Байерн Мюнхен - Атлетико Мадрид, полуфинал реванш от Шампионска лига. Двубоят на “Алианц Арена” е от 21:45 часа българско време. Първата среща в Мадрид завърши с победно 1:0 за "дюшекчийте".

Последните десет срещи на Байерн във всички турнири: Общо 7 победи, 2 равенства и 1 загуба. От тях 4 победи и 1 равенство в последните 5 домакинства.

Последните десет срещи на Атлетико във всички турнири: Общо 8 победи и 2 загуби. От тях 2 победи и 2 загуби в последните 4 гостувания.

Баварците са сигурни шампиони на Германия, като преднината им пред втория - Борусия Дортмунд е голяма. Всички сили на домакините ще са насочени в спечелването на най-престижния европейски клубен турнир. В последните си 6 мача Байерн записа три победи, две равенства и една загуба. 

От своя страна, Атлетико Мадрид се бори на два фронта - Шампионска лига и Примера дивисион. В Испания, възпитаниците на Диего Симеоне водят битка с Барселона и Реал Мадрид, която най-вероятно ще се реши след изиграването на последните мачове. Въпреки това, "дюшекчиите" са твърдо решени да спечелят Шампионската лига. В последните си 6 мача Атлетико е безгрешен и записа 6 победи. 

Прогноза: Троен мач, независимо че повечето световни букмейкъри дават категорично предимство за Байерн. Немската машина най-вероятно ще стигне до победата, но не е ясно дали това ще бъде достатъчно за класиране на финал.

Мадридчани взеха чист успех в първия мач и това определено е отлично начало за тях преди срещата-реванш, която се очертава да бъде свирепа битка за всяка педя терен. Байерн е в серия от 11 поредни победи на собствен терен в турнира и това със сигурност им дава поводи за оптимизъм.

В последните си девет мача на “Алианц Арена” в Шампионска лига баварската машина вкара 38 гола, което прави по над 4 средно на мач, което е впечатляващ факт и дава всички предпоставки за класиране на тима на финал. Атлетико обаче не трябва да се подценява.

Всички видяхме какво стори четата на Чоло Симеоне срещу Барса и как изрита "каталунците" от турнира. Аржентинецът най-вероятно отново ще заложи на защитен футбол, със здрав бетон пред собствената си врата и ще разчита на бързи контри. Атлетико Мадрид е във впечатляваща форма, след като спечели последните си седем мача във всички турнири, допускайки само един гол.

Дюшекчиите имат само една загуба като гост в Шампионска лига този сезон – от Барселона с 1:2 на 1/4-финалите. Това е определящо, че ни чака един луд мач, в който ще се изправят страхотната атака на Байерн срещу желязната защита на Атлетико.

Завръщането на Диего Годин в състава на гостите може да се окаже добра новина за Симеоне. Байерн знаят как действа системата на гостите и едва ли ще рискуват за ранен гол, тъй като едно попадение в тяхната врата ще ги елиминира по-бързия начин. Очакванията са за здрав футбол и победа за Байерн. Ние също ще заложин на това, но за класиране на финал ще дадем предимство на Атлетико.

Резултат: Байерн - Атлетико 2:1