Ливърпул - Виляреал, среща-реванш от 1/2-финалите на Лига Европа, стадион "Анфийлд", 22:05 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача: Миньоле, Клайн, Ловрен, Туре, Морено, Лукас, Джан, Милнър, Коутиньо, Лалана, Фирмино, Уорд, Рандал, Шкъртел, Смит, Алън, Чиривела, Айб, Стъридж, Бентеке.

Прогноза на Gol.bg:

"Мърсисайдци" загубиха първия 1/2-финал в Испания с 1:0 след гол на "Жълтата подводница" в последния момент, но в днешния мач са изявени фаворити и трябва да постигнат победа с повече от едно попадение, за да успеят да си гарантират класирането за финала. 

Отборът ще се бори със зъби и нокти за трофея, тъй като има уникален шанс да играе в Шампионската лига през следващия сезон, ако триумфира с отличието от Лига Европа.

"Червените" ще гонят първия си еврофинал от 9 години насам. Домакините ще бъдат без Дивок Ориги в днешната среща, тъй като белгиецът е контузен и ще се възстановява дълго време, но добрата новина е, че Емре Джан ще се завърне в игра, след като се възстанови от контузия в глезена. 

Аут с дългосрочни травми са Джо Гомес, Джордън Хендерсън и Дани Ингс, като всички са с коленни контузии, а освен това Джордън Розитър също ще пропусне срещата заради разтежение. Мамаду Сако от своя страна е със спрени права, след като бе спипан с допинг.

Треньорът на гостите Марселино разполага с оптимален състав за днешния мач. Статистиката показва, че 59 % от отборите в евротурнирите са се класирали за следващата фаза, след като са спечелили първия си мач с 1:0.

От сезон 2009/2010 до момента 16 от 27 тима са продължили напред след минимален успех с един гол в първия мач. "Червените" обаче са продължавали напред в три случая от предишните си пет 1/2-финала, след като са загубили първия мач, който е бил гостуване. 

Ливърпул е загубил 4 от последните си 5 мача срещу испански тимове, докато Виляреал не е успял да спечели нито една от последните си пет визити в Англия. Нашата прогноза е успех с 3:1 за Ливърпул и класиране за финала.

Резултат: Ливърпул - Виляреал 3:1