Реал Мадрид – Атлетико Мадрид, финал в Шампионска лига, стадион: "Сан Сиро", Италия, начало: 21:45 часа, на живо в Gol.bg

Групата на Реал за мача:

Вратари: Навас, Касия, Янез

Защитници: Варан, Пепе, Рамос, Начо, Марсело, Карвахал, Арбелоа, Данило

Халфове: Кроос, Хамес, Бейл, Каземиро, Ковачич, Модрич, Иско

Нападатели: Роналдо, Бензема, Васкес, Хесе

Групата на Атлетико за мача:

Вратари: Облак, Моя

Защитници: Годин, Филипе Луис, Савич, Хесус Гамес, Лукас, Хименес, Хуанфран

Халфове: Коке, Краневитър, Оливър, Аугусто, Габи, Саул, Караско, Тиаго Томас

Нападатели: Гризман, Корея, Торес, Вието

Прогноза на Gol.bg:

Големият ден в Шампионска лига настъпи. Днес е време за дългоочакваният финал, който ни противопоставя мадридските Реал и Атлетико. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на стадион "Сан Сиро" в Италия, където "кралете" ще гонят рекордната Единадесета купа от най-силния клубен турнир, докато "дюшекчиите" търсят първото си отличие след два загубени финала.

Единият е именно от Реал – преди две години в Лисабон Серхио Рамос изравни резултата в 93-ата минута, а в продълженията "белите" тотално смачкаха съперника си и спечелиха с 4:1. Никой на "Висенте Калдерон" обаче не говори за мъст, а Диего Симеоне заяви, че в спорта и живота винаги има втори шанс. Момчетата му със сигурност ще се хвърлят на 100%, а освен това Атлетико изглежда по-силен отпреди две години, вече има и по-голям опит.

По пътя към бленувания финал Антоан Гризман и компания минаха през ада – елиминираха ПСВ Айндховен след изпълнение на дузпи, а после се справиха и с големите фаворити Барселона и Байерн Мюнхен. От своя страна Реал отново имаше късмет при жребиите и отстрани Рома, Волфсбург и Манчестър Сити.

Зинедин Зидан гарантира, че голямата звезда Кристиано Роналдо  е готов на 100% за сблъсъка, а аут са Рафаел Варан и Алваро Арбелоа, но въпреки това двамата попаднаха в групата, за да усетят невероятната атмосфера. "Дюшекчиите" пък нямат никакви кадрови проблеми и ще излязат с всичко най-добро, с което разполагат.

През този сезон двата отбора вече играха помежду си в Примера дивисион. На "Калдерон" дербито завърши 1:1, а на "Бернабеу" гостите се наложиха с 1:0. През последните години Атлетико е един от най-удобните съперници на Реал, като най-паметната им победа е с 4:0 у дома. От началото на 2014 г. Реал има само една победа над градския си съперник, като в това число не влиза финалът, който в редовното време завърши 1:1.

Успехът обаче отново е в Шампионска лига, а фазата е 1/4-финал. След 0:0 в първия мач, реваншът в дома на "кралете" завършва 1:0 с гол в 88-ата минута на Чичарито. Като цяло, Реал има далеч по-добри показатели от Атлетико в този турнир и за това очакваме довечера да спечели.

Прогноза: Реал – Атлетико 2:1