Италия – Шотландия, приятелска среща, стадион „Та Кали" в Ла Валета, Малта, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Италия среща Шотландия в контролна среща с мисъл за подготовка за предстоящото Европейско първенство. Тимът на Антонио Конте няма победа от четири мача насам, в които допусна две сериозни поражения от Белгия и Германия и завърши наравно с Испания и Румъния. „Скуадрата“ попадна в сложната компания на Ирландия, Швеция и Белгия в групите на Евро 2016 и Конте се надява тимът му да се подготви по най-добрия начин за първия мач на 6 юни.

Италианците завършиха квалификациите без нито една загуба – 7 победи и 3 загуби, но липсата на победи в последно време е повод за притеснения. Шотландия пропусна да се класира за Европейското във Франция, след като завърши на четвърто място в квалификационната си група. Островитяните обаче натрупаха три поредни победи в контролите след това и треньорът Гордън Страхън обеща тежък мач за Италия.

Домакините ще бъдат без Рикардо Монтоливо и Тиаго Мота. Даниеле Ругани, Давиде Дзапакоста, Марко Бенаси и Стефано Стураро пък могат да дебютират за „Скуадрата“ довечера.

Шотландия ще бъде без титулярните си вратари Алън Макгрегор и Скот Бейн, които са контузени. Това означава, че стражът на Кардиф Скот Брайн ще започне срещата. Анди Робъртсун, Робърт Снодград, Шон Малоуни и Баби Банан също са аут от мача, тъй като вчера играха плейоф за влизане във Висшата лига на Англия.

Двата отбора са се срещали общо 8 пъти, като Италия печели 6 от тях, Шотландия веднъж, а два пъти мачовете са завършвали наравно. Единствената победа на островитяните е от далечната 1965 година. За първи път обаче двата тима ще играят на неутрален терен. „Скуадрата“ има 4 победи от 4 мача у дома и победа, 2 равенства и загуба в гостуванията.

Вероятни състави:

Италия: Буфон, Астори, Бонучи, Дармиан, Джакерини, Де Роси, Пароло, Флоренци, Ел Шаарави, Иммобиле, Пеле

Шотландия: Маршал, Робертсън, Бера, Мартин, Патерсън, Ания, Макартър, Дарън Фретчър, Ричи, Стивън Фретчър

Резултат: 2:0