Германия – Словакия, 1/8финал, 19,00 часа, стад „Пиер Мороа”, съдия Шимон Марчиняк (Пол) 

Вероятни състави: 
Германия: Нойер, Кимих, Хумелс, Боатенг, Хектор, Кроос, Кедира, Мюлер, Йозил, Гьотце, Гомес
Словакия: Козачик, Пекарик, Шкъртел, Дурица, Хубочан, Печовски, Куцка, Хамшик, Мак, Вайс, Дуда

Прогноза

Германия попадна в по-трудния поток на Евро 2016-а, по поне на теория първия съперник на световните шампиони в елиминациите изглежда сравнително лесен – Словакия. 

Хората на Йоахим Льов започнаха колебливо турнира, но пък постепенно подобриха играта си, като особено срещу Северна Ирландия бяха впечатляващи по отношение на създадените положения, като основният проблем остава отбелязването на голове. 

Появилият се сред титулярите в този мач Марио Гомес, все пак достави решаващото докосване, за да вкара решителното попадение и се очаква отново да стартира, което ще направи и десния защитник Джошуа Кимих, който бе много активен в своята зона. 

Макар и да имаше здравословни проблеми, Джером Боатенг се очакма да бъде на линия в защитата, която още не е допуснала попадение във вратата и това също е нещо, което носи оптимизъм на феновете на Бундестима. 

Словаците обаче набират скорост и след като преодоляха групата се надяват да създадат проблеми и на още един фаворит при положение, че не загубиха от Англия и стигнаха до равенство. 

Освен това само преди дни е победиха германците в контрола и ще бъдат уверени. Селекционерът Ян Козак едва ли ще направи някакви сериозни промени по отношение на единайсеторката си и на тактиката. 

Като цяло обаче германците имат 7 победи в 10 мача срещу този съперник и сеге е абсолютно ясно, че са големия фаворит в сблъсъка. Предвид възходящото им представяне и класата, която притежават би било истинска сензация ако Словакия измъкне нещо. 

И все пак световните шампиони би трябвало да спечелят лесно, като отново ключово ще бъде отбелязването на първия гол. Ако обаче Бундестимът стане ефективен в атака, за съперниците им ще бъде страшно. 

Резултат: Германия – Словакия    3:0