Унгария - Белгия, 1/8-финал на европейското първенство по футбол, стадион „Стад де Тулуза”, 22:00 часа българско време.

Унгария изненада много хора, след като успя да спечели група F на турнира и продължава да е без загуба. „Маджарите” записаха победа на старта срещу Австрия, след което стигнаха до равенството с Исландия, за да дойде мачът с Португалия, където на 3 пъти Унгария повеждаше в резултата, но в крайна сметка срещата приключи наравно 3:3. Селекционерът на тима Бернд Сторк показа, че е изградил един истински колектив, понеже силата на Унгария е точно в отборната игра. С проблеми е защитника Атила Фиола, който е аут за двубоя. Нападателят Даниел Боде тренира наравно със своите съотборници, което е ясен знак, че може би е преодолял контузията и ще е на разположение за треньора. Балаш Джуджак е лидерът на тима и заедно с Щибер и Адам Салай, могат да бъдат много опасни в предни позиции. Унгария показа, че мястото ѝ на Евро 2016 не е случайно и ще се бори до край във всяка среща.

Белгия разполага със страхотни изпълнители и тимът е натоварен с много надежди и очаквания за отлично представяне. Това, може би, тежи на играчите и те не успяват да покажат 100% от възможностите си. Завършиха втори в група, която Италия спечели. Белгия загуби от тях, но спечели срещу Ейре и Швеция. Като оставим настрани загубата от Италия, белгийците показаха своето истинско лице единствено през второто полувреме на мача с ирландците, когато им вкараха 3 гола и спечелиха двубоя. Марк Вилмотс трябва да се справи с напрежението и тимът му да играе по-освободено. Караско и Муса Дембеле са двамата, които не се знае дали ще започнат срещата. Други проблеми с контузии няма, както и няма наказани футболисти. Еден Азар вероятно ще започне по едното крило на атаката, а ако Караско отсъства, на другия фланг вероятно ще видим Мертенс. Де Бройне е фаворит за ролята зад нападателя, която пък е за Ромелу Лукаку. Белгия трябва да се отпусне и да вложи повече импровизация в атака, понеже разполага с играчите, които могат да родят идеите.

В 13 мача помежду им, Унгария има едва 3 победи, 2 равенства и 8 победи са за Белгия. За последен път двата състава се срещнаха в контрола през 2009 г., която Белгия спечели с 3-0. Мачът обещава да предизвика доста интерес, а битката на терена ще е наистина много голяма. Унгария показа, че е отборен тим и може да се справи с много по-класни състави от своя, а Белгия има класата в състава, с която да отстрани Унгария. Само че, белгийците някак не са на най-доброто си ниво на Евро 2016, докато нещата при унгарците просто се получават.

Нашата прогноза е равенство, а след това да се класира Унгария.

 

Резултат: Унгария - Белгия 1:1