Прогнозирайте ТУК срещата и спечелете страхотни награди!

Полша - Португалия, първи четвъртфинал на Евро 2016, стадион Стад Велодром, който има капацитет от 67 394 места. Съдия: Феликс Брих (Германия). Начало 22.00 часа, пряко в Gol.bg

Последните 10 мача на Полша: Общо 6 победи, 3 равенства и 1 

Последните 10 срещи на Португалия: Общо 4 победи, 4 равенства и 2 

В последните 10 директни срещи Полша има 3 победа, Португалия има 4 победи и 3 пъти са завършили наравно. 

Вероятни състави

Полша: 22. Фабиански, 20. Пишчек, 15. Глик, 2. Паздан, 3. Йенджейчик, 16. Блашчиковски, 10. Криховяк, 5. Мачински, 11. Гросицки, 7. Милик, 9. Левандовски
Селекционер: Адам Навалка

Португалия: 1. Патрисио, 21. Соареш, 3. Пепе, 4. Фонте, 5. Герейро, 10. Марио, 23. Силва, 14. У. Карвальо, 20. Куарешма, 17. Нани, 7. Роналдо
Селекционер: Фернандо Сантос

ПРОГНОЗА: Изключително труден за прогнозиране мач, в който може да се случи всичко. Полша е една от приятните изненади на турнира и до този момент радва феновете с приятен за окото футбол. На 1/8 финалите поляците се справиха с Швейцария след дузпи и сега се надяват да ударят и четата на Роналдо. Вратарят Войсчех Шчесни ще може да вземе участие в мача, но и след добрите игри на Фабиански под рамката на вратата, изборът пред треньора ще е наистина труден.

Завръща се и младият офанзивен играч Бартос Капустка, който беше наказан. Един от играчите, който оставя много добри впечатления Аркадиуш Милик е с проблеми в глезена, но може би ще е готов преди мача. Роберт Левандовски все още няма гол на Евро 2016 и ще търси такъв в този така важен двубой. Португалия върви напред в турнира, след като все още в редовното време няма успех, но "мореплавателите" винаги са готови да поднесат изненада, но в този мач влизат като фаворит.

Предвид наличието на Кристиано Роналдо в състава, това е напълно закономерно. Португалия изигра 4 колебливи мача, но все пак е във фазата на четвъртфиналите и ще се бори с всички сили за оставането на отбора на Евро 2016. Тимът, който ще спечели този мач ще се класира на полуфинал и там ще срещне победителят от мача Уелс – Белгия. Полша записа 6 чисти мрежи в последните си 8 мача, включително срещу Германия (0:0) в груповата фаза.

В същото време, обаче, "Дружина полска" е тимът с най-малко отбелязани гола от всички 1/4-финалисти в турнира – само 3. Португалия има силни офанзивни играчи, като Роналдо, Нани, Куарешма, които са основните, но Ренато Санчес и Жоао Марио също се представят доста добре. „Мореплавателите” умеят да печелят подобен тип двубои, но отлично комплектованият отбор на Полша, може да им донесе много неприятности. Когато погледнем назад към историята на сблъсъците между двата отбора, ще видим, че имат 10 предишни мача, в които Португалия води с 4 на 3 победи над Полша и три мача са завършили с равен резултат.

Селесао увеличи на 12 мача серията си без загуба в официални срещи (8-4-0), като всичките 8 успеха са с 1 гол разлика. Португалия все още няма загуба на Евро 2016, но и няма победа в редовните 90 минути. Така тимът се промъкна между последните осем след 4 поредни ремита и гони пети 1/2-финал за последните 7 издания на Европейското първенство. Нашата прогноза е за здраф футбол и в крайна сметка победа за Португалия още в редовното време.

РЕЗУЛТАТ: Полша - Португалия 1:2