Уелс - Белгия - мач от четвъртфиналите на Евро 2016, стадион "Пиер Мороа" (Лил), съдия Дамир Скомина (Словения), 22:00 часа българско време, пряко в Gol.bg

Вероятни състави

Уелс: Хенеси, Честър, Аш. Уилиямс, Дейвис, Гънтър, Алън, Ледли, Рамзи, Тейлър, Воукс, Бейл

Белгия: Куртоа, Муние, Алдервайрелд, Денайер, Дж. Лукаку, Витсел, Нианголан, Мертенс, Де Бройне, Азар, Р. Лукаку

Прогнозата на Gol.bg:

Белгия минава на хартия за фаворит в този четвъртфинал. След лошия старт и загубата от Италия (0:2) "червените дяволи" показаха големите си рога и наредиха три победи на нула. Голямата звезда Еден Азар най-сетне се развихри и даде надежди на белгийците в битката за финала.

В навечерието на двубоя обаче се струпаха доста проблеми около състава на селекционера Марк Вилмотс и нищо чудно това да изравни везните. "Червените дяволи" са без двама титулярни защитници.

Снощи се разбра, че левият бек Ян Вертонген е получил контузия и няма да играе около месец. Най-вероятно на негово място ще започне по-малкият брат Ромелу Лукаку - 21-годишният Джордан Лукаку.

В центъра на отбраната ще липсва Томас Вермален, който е наказан заради натрупани два жълти картона. Очаква се до Тоби Алдервайрелд да заиграе Джейсън Денайър (21 г.).

Добрата новина за Волмотс е, че голямата звезда Еден Азар ще бъде на линия, след като се възстанови от мускулна травма в бедрото. В предни позиции единствената дилема за треньора се оказва десния фланг - Дрийс Мертенс или Яник Ферейра-Караско.

При Уелс всичко изглежда цветя и рози - селекционерът Крис Коулман няма никакви кадрови проблеми и ще разчита обичайния състав, който показа изключителен колектив и дух на това европейско. Отново големите надежди са свързани със сърцето и душата на този тим - Гарет Бейл, както и другата звезда Аарън Рамзи.

Капитанът Ашли Уилиямс, който имаше здравословни проблеми тези дни, вече е готов за битка.

Двата отбора се познават добре, тъй като бяха в една група в квалификациите за Евро 2016. В преките двубои Уелс се представи по-добре, като не допусна гол. В Брюксел британците стигнаха до нулево равенство, а в другия мач в Кардиф Гарет Бейл донесе победа 1:0. Трудно е да се мисли, че този път Белгия отново ще остане капо.

Резултат: 1:2