Португалия - Уелс, мач от полуфиналите на Евро 2016, "Стад Люмиер" (Лион), съдия Йонас Ериксон (Швеция), 22:00 часа българско време, пряко по Gol.bg

Вероятни състави

Португалия: Руи Патрисио, Соареш, Пепе, Фонте, Елизеу, Перейра, Силва, Санчес, Марио, Нани, Роналдо

Уелс: Хенеси, Честър, Аш. Уилиямс, Колинс, Гънтър, Ледли, Дж. Уилиямс, Алън, Тейлър, Робсън-Кану, Бейл

Прогнозата на Gol.bg:

Първата битка за място на финала изглежда доста непредвидима, предвид начина, по който двата отбора стигнаха дотук. Португалия излезе от групата си по терлици с три равенства, а след това оцеля в две елиминации с продължения и дузпи.

Селекционерът Фернандо Сантош наложи прагматичен стил, в който крайната победа е по-важна от блясъка на португалските техничари, начело със звездата Кристиано Роналдо.

Уелс пък удиви цяла Европа с храбрата си игра, подчинена на отборния дух и себераздаване за всяка педя терен. Впечатляващият обрат над Белгия доказа, че командата на Крис Коулман може да се мери с водещите отбори на първенството.

Сега всички погледи са вперени в Кристиано Роналдо и Гарет Бейл, но задочният дуел между двамата съотборници от Реал изглежда привиден.

Залогът е толкова голям, че от всеки един на терена се очаква да реши мач в всеки един момент. Освен това в двата лагера има известни кадрови проблеми, които още повече заплитат възела.

Уелс няма да разчита на другата си голяма фигура в състава - халфът Аарън Рамзи, който е наказан за натрупани два жълти картона. Той дърпа конците в средата на терена и нищо чудно липсата му да се отрази негативно на играта на британците.

По същата причина няма да играе и централният защитник Бен Дейвис, но в отбрана едва ли ще се усети толкова много неговото отсъствие.

Португалия пък е без наказания дефанзивен халф Уилиям Карвальо, стълб в средата на терена. Със сигурност това е минус за Фернандо Сантош, който има нужда точно от такъв биткаджия в сблъсъка с коравите британци.

Андре Гомеш и Рафаел Герейро най-вероятно отново няма да играят, тъй като не са възстановени от травми По последни информации защитникът Пепе тренира самостоятелно заради здравословен проблем, но най-вероятно ще бъде на линия за двубоя.

Статистиката е на страната на Португалия в малкото срещу по между им. За последно са играли през 2000 г., когато иберийците громят 3:0. Сега обаче мачът е далеч по-завързан и нищо чудно отново да се стигне до драма с продължения и евентуални дузпи.

Резултат: 1:1