Левски – Марибор, реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа, 0:0 в първия мач, стадион: "Георги Аспарухов", начало: 20.00 часа, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

Левски: Йоргачевич, С. Александров, Пиргов, А. Александров, Минев, Де Ноойер, Костадинов, Прохазка, Нар, Аниете, Христов

Марибор: Ханданович, Ходжич, Мертел, Шулер, Янза, Хотич, Върховец, Съни, Таварес, Салалич, Новакович

Съдия: Михаел Тикгаард (Дания)

Прогноза на Gol.bg:

Големият ден за Левски настъпи! Тази вечер от 20.00 часа "сините" приемат словенския гранд Марибор в реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Първата среща в Словения завърши 0:0, като възпитаниците на Люпко Петрович се представиха чудесно и изпуснаха победата. Това донесе невероятна еуфория в зажаднелите за евроуспехи фенове на Левски и билетите за днешната среща бяха разграбени като топъл хляб и за първи път от много години стадион "Георги Аспарухов" ще се пука по шевовете.

Левски обаче трябва да бъде много внимателен в защита, защото един гол за словенците сериозно ще утежни положението му. В отсъствието на трайно контузения Сърджан Лукин  се очаква в сърцето на отбраната отново да започнат Александър Александров и Димитър Пиргов. Аут за столичани са още Деян Иванов и Мехди Бурабия, но в групата попадна новото попълнение Хеан Деса. Той обаче ще остане на пейката, защото не е готов на 100% за игра. Същото важи и за Антонио Аниете, но испанецът ще стартира важния мач на "Герена".

Статистиката днес определено е на страната на Левски. Отборът се намира в страхотна серия от 9 поредни мача без загуба у дома в Европа и ако не падне, ще изравни върховото си постижение от 10 срещи без поражение вкъщи, което датира от сезон 1974/75.  Последният успех на "сините" в София в мач от турнирите на Стария континент е от 2012 г. – 1:0 над ФК Сараево. Също така Левски е приемал три пъти словенски отбори и има предимство - 2 победи и една загуба. Срещу Олимпия Любляна резултатите са 1:0 и 1:2, както и 3:0 над Публикум при началото на синята приказка под ръководството на Станимир Стоилов.

Треньорът на Марибор Дарко Миланич пък все още търси оптималния си състав. Под въпрос за днешния мач е дефанзивният халф Кабха. Очаква се в предни позиции Миланич да не прави сериозни размествания. Той обясни, че е съхранил силите на ветерана Миливое Новакович и бившият голаджия на Литекс ще излезе титуляр. Зад него ще действа капитанът Таварес, а по фланговете най-вероятно ще са Съни и Салалич.

Мачът довечера е жизненоважен за развитието на Левски през следващите няколко месеца. Еуфорията със сигурност ще е невероятна и според нас основна роля за крайния победител от сблъсъка ще изиграе хитрата лисица Люпко Петрович. Той скри отбора си, което подсказва, че е подготвил капани за Марибор, което е от решаващо значение в подобни равностойни срещи. За това нашата прогноза е, че Левски ще продължи напред.

Прогноза: Левски – Марибор 2:0