Наполи - Милан, днес от 21:45 часа българско време, "Сан Паоло", осми кръг на Серия А.

Милан има реален шанс да изпревари градския съперник Интер в класирането на Серия А, ако победи в Неапол. Росонерите имат 14 точки в актива и изостават с една от Интер, който вчера направи само 1:1 със Сампдория. Лидер си остава Лацио, който има 18 точки.

Групата на Милан за мача: Абиати, Амелия, Рома, Антонини, Бонера, Монтелонго, Неста, Папастатопулос, Одо, Йепес, Боатенг, Фламини, Гатузо, Пирло, Зеедорф, Страсер, Ибрахимович, Индзаги, Пато, Робиньо

Контузени: Амброзини, Абате, Янкуловски, Тиаго Силва, Дзамброта, Роналдиньо

Извън групата: Одуамади, Ониеву

Вероятен състав: Абиати, Бонера, Неста, Папастатопулос, Антонини, Боатенг, Гатузо, Пирло, Робиньо, Ибрахимович, Пато

Прогноза на Gol.bg:

Наполи и Милан се срещат за 125-и път в историята в Серия А. Последните три сблъсъка между тези отбори завършиха наравно. Росонерите обаче са в отлична форма и търсят четвърта поредна победа в калчото, нещо което не са правили от миналия февруари.

Милан ще бъде без някои от основните си играчи. Капитанът Амброзини още не е възстановен. Аут са Тиаго Силва, Роналдиньо и Дзамброта. Робиньо ще действа зад двамата нападатели Ибра и Пато. Боатенг пък ще смени Кларънс Зеедорф, който ще получи почивка за този сблъсък.

Росонерите не са печелили на "Сан Паоло" вече почти 13 години. На стадионът в Неапол се очакват около 60 000 души за срещата.

Прогноза: Наполи - Милан 1:1