Виктория Пилзен – Рома, мач от група G на Лига Европа, стадион "Досан Арена", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Виктория: Козачик; Матеж, Хейда, Хубник, Лимберски; Хромада, Хрошовски; Пержела, Бакош, Копич; Дюриш

Рома: Счесни, Флоренци,Манолас, Жесус, Петес, Наинголан, Де Роси, Строотман, Салах, Пероти, Ел Шаарави

Прогноза на Gol.bg:

Елиминираният от Лудогорец в плейофите на Шампионска лига – Виктория Пилзен, започва кампанията си в Лига Европа с домакинство на италианския гранд Рома.

През последните два сезона чехите не успяха да прескочат групите на турнира, а през миналия записаха само една победа в шест мача, в които допуснаха и четири загуби. Най-доброто им представяне в надпреварата са от сезони 2012/13 и 2013/14, когато стигат до 1/16-финалите.

Рома пък се озова в Лига Европа след разочароващо отпадане от Шампионска лига. То стана факт след 1:1 като гост на Порто и тежка загуба с 0:3 на реванша в Рим. През миналия сезон "вълците" влязоха във втория по-сила турнир, завършвайки на 3-то място в ШЛ. На 1/16-финалите обаче бяха елиминирани от Фиорентина, но този сезон футболистите на Лучано Спалети имат намерения да спечелят трофея.

Пилзен и Рома никога не са играли помежду си, но домакините имат положителен баланс срещу италианци – 2 победи, 1 загуба и 1 равенство, като през сезон 2012/13 елиминираха Наполи с впечатляващия общ резултат от 5:0. Рома пък е играл един път срещу чехи – през 1995/96 и отпадат от Спарта Прага с правилото за гол на чужд терен – 2:0 и 3:1 на "Олимпико".

Нашата прогноза обаче, е че довечера римляните ще спечелят, тъй като притежават по-голяма класа и се намират в добра форма за разлика от Пилзен, който демонстрира непостоянство.

Прогноза: Виктория Пилзен – Рома 0:2