Динамо Загреб – Ювентус, мач от 2-ия кръг на група "Н" на Шампионска лига, стадион: "Максимир", начало: 21.45 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Аудеро

Защитници: Киелини, Сандро, Бардрзали, Бонучи, Алвеш, Евра

Халфове: Пянич, Кедира, Куадрадо, Ернанес, Лемина, Стураро

Нападатели: Игуаин, Дибала, Манджукич, Пяца

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус ще търси задължителна победа при днешното си гостуване на Динамо Загреб, тъй като започна новия сезон в Шампионска лига с домакинско равенство 0:0 със Севиля. Треньорът на торинци Макс Алегри обаче няма да може да използва четирима свои играчи, които са с контузии – Даниеле Ругани, Меди Бенатия, Квадво Асамоа и един от лидерите на отбора Клаудио Маркизио. От своя страна треньорът на хърватите Желко Сопич ще може да разчита на всичките си футболисти, но се очаква това да му бъде последният мач начело на отбора, след което да бъде сменен от Ивайло Петев.

Домакините обаче ще се надяват на подвига си от миналия сезон, когато се наложиха с 2:1 над Арсенал у дома. Освен това Динамо има три победи над италиански отбори, като и трите са в Загреб. Равенствата срещу тимове от Серия "А" са четири, а загубите 10. Юве пък е играл само един път срещу хървати, като това става през далечния сезон 1979/80 за КНК. Тогава "черно-белите" продължават на 1/2-финалите след 0:0 като гост и успех с 2:0 в Торино.

Днешната среща пък ще бъде по-специална за Марио Манджукич и Марко Пяца, които са играли за Динамо. Последният даже премина в редиците на "старата госпожа" това ляво за 23 милиона евро, но се очаква сега да остане на скамейката. Титуляр обаче ще е Гонсало Игуаин, който вече е вкарал гол на този съперник. Това става през сезон 2011/12, когато аржентинецът играе при победата на Реал с 6:2 в Мадрид. Освен с попадение, Ел Пипита дава и две асистенции. Нашата прогноза е, че Юве ще спечели днес, за да не повтори представянето си от миналия сезон, когато по нелеп начин изгуби 1-то място в групата, след което се натресе на Байерн Мюнхен.

Прогноза: Динамо Загреб – Ювентус 0:2