Лестър – Порто, мач от група G на Шампионската лига, 21,45 часа, „Кинг Пауър Стейдиъм”, съдия Джунейт Чакър

Групата на Лестър: Цилер, Шмайхел, Симпсън, Хут, Морган, Василевски, Ернандес, Чилуел, Фукс, Кинг, Амартей, Дринкуотър, Грей, Капустка, Марез, Олбрайтън, Шлуп, Варди, Уйоа, Оказаки, Муса, Слимани

Контузени: Джеймс, Менди

Групата на Порто: Касияс, Боли, Маркано, Рубен Невес, Макси Перейра, Брахими, Депоатр, Андре Силва, Адриан Лопес, Са, Алекс Телес, Ерера, Корона, Хота, Андре, Лаюн, Данило, Отавио, Фелипе, Оливер Торес

Прогноза

Шампионът на Англия Лестър ще изиграе първия си домакински мач в историята на Шампионската лига срещу Порто, след като тръгна в турнира с победа с 3:0 в Белгия срещу Брюж. 

Хората на Клаудио Раниери обаче имат проблеми във Висшата лига, където в последния кръг паднаха от Манчестър Юнайтед с 1:4 и ще искат да се реваншират пред феновете си. 

Джейми Варди и Риад Марез бяха заменени още на почивката в този двубой, така че със сигурност се очаква да започнат, както и рекордната покупка Ислам Слимани, който реализира два пъти срещу Брюж, а и Раниери потвърди, че алжирецът ще играе. 

Рон-Роберт Цилер ще продължи да бъде на вратата за сметка на Каспер Шмайхел, който е контузен, макар и да се очаква скоро да се завърне в игра. Мати Джеймс и Нампалис Менди все още не са на линия. 

Португалците идват след успех в градското дерби с Боависта, но все още търсят постоянство, а и тръгнаха в турнира с равенство у дома срещу Копенхаген, така че ще искат да наваксат. 

Опитът изглежда на страната на гостите, докато Лисиците със сигурност ще се хвърлят в търсенето на втора победа, в опит да зарадват феновете си, което обаче може да бъде използвано от Драконите. Домакините със сигурност трябва да внимават и при статичните положения, след като Юнайтед им вкара 3 гола след корнери. 

Порто обаче няма победа като гост срещу англичани – 2 равенства и 15 загуби, което е притеснителна статистика, но пък от друга страта загубиха само две от предишните си 8 визити в надпреварата, като спечелиха 3 от тях.  

Двубоят е много трудно да бъде предвиден, предвид формата на двата състава. Иберийците обаче изглеждат достатъчно способни, за да не загубят, а и защо не и да спечелят. 

Резултат: Лестър – Порто    1:1