Лудогорец – ПСЖ, мач от 2-ия кръг на група "А" на Шампионска лига, ст.: "Васил Левски", начало: 21.45 часа наше време, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

Лудогорец: Стоянов, Минев, Моци, Паломино, Натанаел, Дяков, Анисе, Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон, Кафу
Треньор: Георги Дерменджиев

ПСЖ:  Ареола, Максуел, Силва, Маркиньос, Орие, Матюиди, Криховяк, Верати, Лукас, Кавани, Ди Мария
Треньор: Унай Емери

Прогноза на Gol.bg:

Шампионска лига се завръща в България след двегодишно отсъствие! Тази вечер на националния стадион "Васил Левски" Лудогорец приема ПСЖ и ще се опита да напише нова златна страница в клубната си история.

Треньорът на разградчани Георги Дерменджиев може да разчита на всичко най-добро, с което разполага, като атаката отново ще поведе Джонатан Кафу, който вече смая Европа и интересът към него расте неистово. В предни позиции ще му помагат лидерът на Лудогорец Марселиньо, Вандерсон и бързият Върджил Мисиджан. Имаше полемика кой ще започне на вратата – Владислав Стоянов или Милан Борян, но едва ли Дерменджиев ще предприеме рокада точно за този мач. Пред национала защитата ще е съставена от Йордан Минев, Козмин Моц, Хосе Паломино и Натанаел, а опорни халфове ще са капитанът Светослав Дяков и Абел Анисе, който се представи превъзходно срещу Базел (1:1).

Унай Емери пък няма да изневери на атомното си трио в предни позиции Анхел Ди Мария, Лукас Моура и Единсон Кавани, който обаче напоследък се скъсва да пропуска във важни мачове. Зад тях ще играят диригентът на ПСЖ Марко Верати, Блес Матюиди и Гжегож Криховяк. Пред вратаря Алфонсо Ареола пък ще действат Максуел, Тиаго Силва, Маркиньос и скандалният Серж Орие. Аут за ПСЖ пък са контузените Хесе Родригес и Хатем Бен Афра, а Адриен Рабио е готов, но ще остане на скамейката.

Лудогорец вече е във върхова форма, след като започна да мачка всичко наред в Първа лига, а в последните си пет срещи във всички турнири има четири успеха и едно равенство – мачът с Базел, където победата беше изпусната в края. ПСЖ пък започна сезона в Лига 1 колебливо и определено нещата при новия треньор Емери не вървят гладко. В последния кръг парижани загубиха с 0:2 визитата си на Тулуза, преди това паднаха и от Монако (1:3). За сравнение през изминалата цяла кампания ПСЖ допусна две загуби във Франция. Напускането на Златан Ибрахимович обаче се усеща, а за капак Кавани се намира в колеблива форма.

Лудогорец определено трябва да даде всичко от себе си тази вечер и да се опита да се възползва от колебливата форма на ПСЖ, но нашата прогноза е, че по-големият опит на французите и слабото място на "орлите" – защитата, ще си кажат думата.

Прогноза: Лудогорец – ПСЖ 1:3