Хъл Сити – Челси, мач от 30-ия кръг на Висшата лига, „Кей Си Стейдиъм“, 18,00 часа

Прогноза

Челси може и да не постига добри резултати напоследък, но все пак преднината от 6 точки на върха в класирането носи необходимото спокойствие на Сините, които сега задължително трябва да спечелят гостуването си на Хъл Сити. 

Лондончани спечелиха последните си 3 гостувания в първенството и това им носи увереност преди визитата на Тигрите, които се подобриха напоследък, но все още не могат да бъдат спокойни за бъдещето си в елита, тъй като са само на 3 точки от опасната зона. Освен това до края те ще срещнат 6 от отборите от Топ 7, което показва доста трудна програма. 

Жозе Моуриньо може да използва почти целия си състав, което е още една добра новина, докато за домакините ще липсват важни фигури като Том Хъдълстоун, който е наказан и Никица Йелавич, който няма да играе месец и половина заради контузия в коляното. 

Челси няма загуба от Хъл в историята на Висшата лига, като спечели 5 и завърши наравно в 2 от 7-те мача помежду им. Последните 3 срещи неизменно бяха спечелени с резултат 2:0, а в тези двубои Хъл има вкара едва две попадения. 

Тимът на Стив Брус загуби само един от последните си 6 сблъсъка, но пък още няма победа срещу съперник от Топ 10, като е малко вероятно точно сега да постигне този успех. Очакванията са домакините да заложат на здрава защита и на контраатаки, където ще се разчита най-вече не включилия се отлично след привличането си в отбора нападател Дам Ндой.  

Въпреки това Челси би трябвало да вземе своето, защото индивидуалната класа на играчите ще си каже думата. Освен това предвид отпадането от Шампионската лига титлата в Англия става задължителна за Жозе Моуриньо и играчите му, така че португалецът без съмнение ще мотивира своите достатъчно добре, за да могат те да направят още една стъпка към върха. 


Групата на Хъл Сити: 

Вратари: Макгрегър, Якупович, Харпър
Защитници: Фигероа, Брус, Дейвис, Магуайър, Макшейн, Доусън
Халфове: Мейлър, Ливърмор, Рамирес, Елмохамади, Куин, Брейди
Нападатели: Ернандес, Сагбо, Алуко, Ндой

Наказан Хъдълстоун
Контузени: Йелавич, Диаме, Честър, Росиниър, Снодграс

Групата на Челси: 

Вратари: Куртоа, Чех, Блакман
Защитници: Иванович, Луис, Зума, Аке, Кейхил, Тери, Аспиликуета
Халфове: Фабрегас, Рамирес, Оскар, Азар, Матич, Уилиан, Куадрадо, Лофтъс-Чийк
Нападатели: Дрогба, Коста, Реми

Контузен Микел

Резултат: Хъл Сити – Челси    0:1