Манчестър Сити - Саутхямптън, среща от 9-ия кръг на Висшата лига, стадион "Етихад", 15:30 часа българско време.

Групата на Манчестър Сити за мача: Браво, Кабайеро, Клиши, Коларов, Мафео, Компани, Стоунс, Отаменди, Адарабийо, Гюндоган, Фернандо, Фернандиньо, Де Бройне, Навас, Силва, Стърлинг, Сане, Нолито, Агуеро, Ихеаначо.

Прогноза на Gol.bg: 
Домакините в момента изживяват първата си криза под ръководството на Пеп Гуардиола, след като не познават вкуса на успеха в последните си 4 мача от всички турнири. 

Днес обаче "гражданите" ще се опитат да променят това и да стигнат до трите точки. Аут за мача, за домакините, са Сабалета, Саня и Делф, които са контузени, а пък Туре остана извън групата, тъй като е в конфликт с наставника.

Гостите от своя страна ще бъдат без контузените Лонг, Таргет и Пие, а освен това Соарес и Бертранд са под сериозна въпросителна за днешния мач. 

За да си върнат първото място в класирането "гражданите" имат нужда от трите точки днес. Тимът в момента е на 3-ата позиция, но е само на точка от върха. 

"Гражданите" имаха серия от 4 поредни победи над този противник преди загубата им с 4:2 през месец май, така че определено домакините са абсолютен фаворит за трите точки. 

Освен това "Светците" са загубили последните си пет визити на "Етихад", а днес може да допуснат още едно поражение особено с оглед на това, че при Клод Пюел отборът не впечатлява никак. 

Ако днес Сити не победи Гуардиола ще запише три шампионатни мача без победа за първи път от края на сезон 2014/2015, когато го направи с Байерн.

Нашата прогноза обаче е успех за 3:1 за домакините.

Резултат: Манчестър Сити - Саутхямптън 3:1