Базел – Арсенал, мач от 6-ия кръг на група А на Шампионската лига, „Санкт Якоб Парк“, 21,45, Съдия Мануел де Соуза (Порт)

Групата на Базел: Вацлик, Ланг, Сухи, Баланта, Траоре, Т. Джака, Цуфи, Бярнасон, Делгадо, Щефен, Думбиа, Дие, Николич, Франсон, Вайлати, Янко, М. Елиюнуси, Риверос, Хьог, Пикел, Буа, Кала, Бьотиус

Контузен: Шпорар

Групата на Арсенал: Чех, Оспина, Дженкинсън, Холдинг, Габриел, Кошчелни, Мустафи, Гибс, Монреал, Мейтланд-Найлс, Елнени, Рамзи, Г. Джака, Чембърлейн, Йозил, Уолкот, Райн-Аделед, Айоби, Жиру, Санчес, Акпом

Наказан: Коклен
Контузени: Касорла, Бейерин, Мертезакер, Уелбек, Дебюши

Прогноза

В Арсенал знаят добре, че са на път отново да изпуснат първото място в групата от Шампионската лига, след като ПСЖ едва ли ще сбърка срещу Лудогорец в Париж. Така за 5-и пореден сезон отборъг ще завърши втори в нея и това ще му прати по-труден съперник на 1/8финалите. 

Затова и при гостуването на Базел лондончани не би трябвало да бъдат особено мотивирани, въпреки твърденията на Арсен Венгер в обратното. Французинът естествено се очаква да направи промени сред титулярите и да даде шанс на играчите, които използва по-малко, а звездите да получат почивка. 

„Искаме да спечелим и да си свършим работата, защото човек никога не знае какво ще се случи в Париж. Не е чак такъв проблем, че ще останем втори, но аз искам да победим“ заяви французинът, чийти тим до момента е спечелил и петте си срещи с швейцарци в историята, включително и с 2:0 срещу същия съперник преди 2 месеца. 

Домакините от своя страна има за какво да играят, като обявиха, че ще търсят победа, но и равен ще ги прати в Лига Европа, ако в другата среща всичко е според очакванията и ПСЖ победи Лудогорец. 

Те спечелиха последните си 3 домакинства срещу английски състави, като се наложиха над Манчестър Юнайтед (2011), Челси (2013) и Ливърпул (2014), така че не трябва да бъдат подценявани. 

Базел определено изглежда като отбор, който е способен дори да победи Арсенал, за който без съмнение ще играят някои младоци. И равенството обаче почти сигурно ще им стигне за класиране. 

Резултат: Базел – Арсенал    1:1