Ювентус – Динамо Загреб,  мач от 6-ия кръг на група "Н" на Шампионска лига, Торино, начало: 21.45 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Аудеро

Защитници: Киелини, Бенатия, Сандро, Ругани, Евра

Халфове: Пянич, Кедира, Куадрадо, Маркизио, Ернанес, Лемина, Асамоа, Стураро, Мерио

Нападатели: Игуаин, Манджукич, Дибала

Контузени: Пяца, Алвеш, Бардзали, Бонучи

Без картотека: Лихтщайнер

Гледай мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

Треньорът на домакините Макс Алегри поиска атака още от самото начало, тъй като Ювентус гони 1-то място в група "Н" на Шампионска лига. Той обаче призна, че головете могат да не дойдат лесно, въпреки че мачът изглежда предрешен заради огромната разлика в класите.

Динамо на Ивайло Петев още няма отбелязан гол през този сезон в турнира и се намира на последната 4-та позиция без спечелена точка и с 13 допуснати попадение. Четири от тях дойдоха именно от Юве в срещата помежду им в Загреб.

"Бианконерите" нямат домакинска загуба в Европа в последните си 19 мача, но имат сериозни проблеми в защита. Трима от твърдите титуляри в отбранителния вал – Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи и Дани Алвеш, са аут, a Стефан Лихтщайнер е без картотека.

Петев също има кадрови проблеми. Джонас е наказан за визитата в Торино, докато Марко Лескович, Гонсало Сантос и Дамагой Антолич имат травми. Участието на Александру Матей до последно ще е под въпрос. Добрата новина за българския спец е завръщането на Петър Стоянович след изтърпяна санкция.

"Не ме е страх от тежка загуба в Торино. Сигурен съм, че играчите ми ще се борят за всяка топка и ще изиграем добър мач. Няма да ни е лесно, но трябва да се опитаме да вкараме първия си гол в Шампионска лига", демонстрира самочувствие Петев на официалната си пресконференция.

Задачата на хърватите обаче ще е доста тежка, защото от девет гостувания на Апенините нямат победа. Динамо има две равенства - 0:0 с Аталанта през 1990 г. за Купата на УЕФА и 1:1 точно с торинци. Това се случва в същия турнир на 1/4-финална фаза, но през далечната 1965 г. Пораженията са от Фиорентина (1961), Милан (1973 и 2000), Торино (1977), Перуджа (1979), Парма (2000) и Удинезе (2008).

Нашата прогноза е, че Юве няма да има проблеми и ще спечели мача си без голямо напрежение.

Прогноза: Ювентус – Динамо Загреб 3:0