Ювентус – Лацио, мач от 31-ия кръг на Серия „А”, начало: 21:45 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Рубиньо, Сторари

Защитници: Киелини, Бардзали, Де Челие, Бонучи, Лихтщайнер, Ерва

Халфове: Пепе, Маркизио, Падоин, Пирло, Видал, Стураро, Перейра, Мароне   

Нападатели: Коман, Йоренте, Марти,Тевес, Мората

Прогноза на Gol.bg:

Само чудо може да спре Юве от спечелването на четвърта поредна титла в Серия „А”. Или пък Лацио... Но „орлите” изостават на 12 точки от „бианконерите”. Един успех насред Торино обаче несъмнено ще ги вдъхнови, а това ще бъде втора поредна загуба на „черно-белите” в калчото – нещо, което не им се е случвало от години.

Миналата седмица Юве падна с 0:1 от аутсайдера Парма, тъй като излезе с голяма част от резервите си и игра с мисъл за Монако. Днес едва ли ще бъде  по-различно. Очаква се Масимилиано Алегри отново да заложи на футболисти, които по-рядко стартират от 1-ата минута. Такива са Падоин, Де Чели, Огбона, Пепе, Матри, Йоренте и др.

Това няма как да не се отрази на Юве. Пирло също може да поиграе, тъй като дълго време лекува контузия и се завърна на терена при победата с 1:0 над Монако през седмицата. Ветеранът обаче се нуждае от игрова практика и довечера е идеалният момент да я натрупа преди реванша с „монегаските” през седмицата.

Лацио се намира в страхотна форма, а доказателство за това е феноменалната им серия от 7 поредни победи в първенството. Отделно „орлите” се класираха на финал за Купата на Италия, където съперник е именно Ювентус.

Основната цел на римляните е класиране в Шампионска лига през следващия сезон. Тя ще бъде максимално доближена при благоприятен резултат срещу Юве.

През есента „старата госпожа” смаза Лацио с 3:0 насред Рим, а тогава в герой се превърна Пол Погба. Той обаче е контузен и няма да играе довечера.

Лацио няма победа над Юве в Серия „А” от 2003 година, когато се наложи у дома с 2:0, а последният им успех като гост в първенството е от 2002 година – 2:1. В последните си два мача на „Ювентус Стейдиъм”, „орлите” допуснаха 4 гола, но този път със сигурност ще бъдат по-малко.

Нашата прогноза е равенство, което ще остави Юве убедителен лидер и ще запази шансовете на римляните за класиране в Топ 3 в края на сезона.

Прогноза: Ювентус – Лацио 1:1