Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви отново нашата рубрика - "Жени говорят за футбол", която този път е посветена специално на Шампионската лига. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIRДесислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на ниво Шампионска лига и ще дават своите прогнози за всеки един мач от преките елиминации на турнира. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки.

След финала в началото на юни ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда. Както е известно, трите дами премериха сили и по време на мачовете от Евро 2016, когато Ваня Симонска грабна първото място.

А ето и техните прогнози за днешните осминафинали:

Прогнозите на Вели

Бенфика - Борусия Дортмунд   

Бенфика се представя много силно в португалското първенство и въпреки, че "орлите" трудно преминаха ситото на групите, очаквам победа над Дортмунд. Борусия е на другия полюс - лошо представяне в Бундеслигата и далеч по-добро в Шампионската лига. Въпреки това смятам, че мачът ще бъде труден за германците и прогнозирам победа за Бенфика. 
Резултат: 1:0

ПСЖ - Барселона   

От тази среща очаквам единствено и само победа за Барселона. Каталунците за пореден път се срещат с французите в Шампионската лига. Парижани нямат шанс срещу Барса и ще отпаднат от турнира.
Резултат: 0:2

 

Прогнозите на Деси

ПСЖ – Барселона

Тези два отбора обещават интересен мач, въпреки че след паузата в евротурнирите очаквам да тръгнат малко по-трудно, в сравнение с представянето им във вътрешните първенства. Напълно е възможно първата осминафинална среща помежду им да завърши без победител, но голове ще има, защото и двата отбора обичат да бележат.

От началото на годината ПСЖ има 17 попадения, а Барселона – 18. Особено в последните си срещи Барселона бележи много. От началото на годината каталунците има само едно поражение, три равенства и осем победи. Но когато Барса бие, бие с много. Интересното е, че за Примера дивисион каталунците са допуснали само две попадения от началото на годината, а останалите шест са в турнира за Купата на Краля.  

Пари Сен Жермен излезе без загуба от група с българския шампион Лудогорец, но като втори отбор (първото място остана за Арсенал). Френският тим завърши годината с някои колебливи представяния, но това се промени с началото на 2017-та. Френският тим е в серия от десет срещи без загуба, като има само едно равенство. 

Резултат: 1:2


Бенфика – Борусия Дортмунд

Навярно повечето дават предимство на гостите от Дортмунд, но аз си мисля, че в тази среща Бенфика е с леко предимство. Тимът е домакин и като такъв няма поражение през 2017-та. От шест мача само едно равенство. Във всичките си домакинства за 2017-та бележи много и допуска малко.

Бенфика е хегемон в португалското първенство с едва две поражения, но пък бе неубедителен в групите на Шампионската лига. Да, днешният съперник е далеч по-класен отбор, но пък Борусия не е особено убедителен в последните си двубои. Германският тим, който излезе от групите без загуба и пред Реал Мадрид, загуби през уикенда от Дармщат, а преди седмица направи 1:1 с Херта за Купата на страната.  

Резултат: 1:1

 

Прогнозите на Ваня:

ПСЖ – Барселона
Двубоите между Пари Сен Жермен и Барселона са гвозедеят от тази фаза в Шампионска лига.  И двата тима имат шанс да продължат напред, а в първия мач помежду им мисля, че ще сътворят голово шоу. Надлъгването ще бъде оставено за втората среща на „Камп Ноу“.

ПСЖ започна отлично годината като все още няма поражение във всички турнири. Каталунците също са в доста добра форма като имат само една загуба от началото на 2017-ата. Със сигурност двата отбора ще ни предложат футбол на най-високо ниво като по мое мнение ще завършат при равен резултат, но с голове и в двете врати. Точен резултат

Резултат: 2:2

Бенфика – Борусия (Дортмунд)
В този мач може да се очаква абсолютно всичко. Германците се представят колебливо в последно време, докато Бенфика пред своя публика показва стабилност. И двата тима залагат на атакуващ футбол, така че може да очакваме голове. Въпросът е дали единият ще вкара поне с един повече. Лично аз залагам на равенството и в този сблъсък.

Резултат 1:1

Прогнозирайте срещите от Шампионска лига ТУК и спечелете награди!