Ювентус – Емполи, Серия „А”, 29-ти кръг, Торино, начало: 22:00 часа

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Сторари, Рубиньо

Защитници: Киелини, Огбона, Бардзали, Де Челие, Бонучи, Лихтщайнер, Ерва

Халфове: Пепе, Падион, Видал, Витале, Стураро, Мароне, Перейра

Нападатели: Мората, Тевес, Йоренте, Матри

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус и Емполи се изправят един срещу друг в последен мач от 29-ия кръг на Серия „А”.

”Бианконерите” са считани за големия фаворит в срещата, но Масимилиано Алегри има сериозни кадрови проблеми. Аут са трима от титулярните му халфове – Андреа Пирло, Пол Погба и Клаудио Маркизио, но след лечение от контузия в групата се завръща Лука Мароне.

Той обаче най-вероятно ще остане на резервната скамейка, а се очаква сред титулярите да започнат Роберто Перейра, Симоне Падоин и Пепе. Не е изключено Алегри да заложи в атака на Фернандо Йоренте, за да даде почивка на Алваро Мората.

През последните два месеца Емполи демонстрира чудесна форма и няма загуба от 26 януари, когато падна с 1:2 от Удинезе. От тогава отборът записа три победи – над Чезена (2:0), Киево (3:0) и Сасуоло (3:1) и направи равенства с Рома (1:1) в Рим, Милан (1:1) на „Сан Сиро”, Палермо (0:0), Дженоа (1:1) и Каляри (1:1), което го изкачи на 13-то място в класирането, далеч от зоната на изпадащите.

Емполи обаче няма победа над Юве в Серия „А” от 1999 година, когато се наложи с 1:0, а от тогава има 7 загуби от „черно-белите” и две равенства, като последното датира от 2008 година – 0:0.

Нашата прогноза е, че „старата госпожа” ще продължи победния си ход на съперника, с което ще прекъсне и добрата серия на Емполи  без загуба.

Прогноза: Ювентус – Емполи 2:0