Наполи – Ювентус, реванш от 1/2-финалите за Купата на Италия, 3:1 за "бианконерите" в първия мач, стадион: "Сан Паоло", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Наполи: Рейна, Гулам, Албиол, Кулибали, Хисай, Хамшик, Диавара, Зиелински, Инсиние, Кайехон, Милик
Треньор: Маурицио Сари
Контузени: Лоренцо Тонели

Ювентус: Нето, Алвеш, Бонучи, Ругани, Сандро, Стураро, Куадрадо, Пянич, Кедира, Дибала, Игуаин
Треньор: Макс Алегри
Контузени: Марко Пяца, Марио Манджукич, Мойс Кийн

Гледайте мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

Време е за втори епизод Наполи – Ювентус. В неделя двата отбора направиха 1:1 в дерби от Серия "А" при първото завръщане на Гонсало Игуаин като противник на "Сан Паоло".

Сега двата отбора се изправят в 1/2-финален реванш за Купата на Италия, като "бианконерите" имат преднина от 3:1 от първия мач. Очаква се Ел Пипита отново да бъде посрещнат на нож, а южняците едва ли ще спазят заканата си да излязат с юношите. Президентът им Аурелио Де Лаурентис се изхвърли с тези думи след първия сблъсък, който торинци спечелиха с две дузпи.

Все пак се очаква Маурицио Сари да направи промени в състава си, сравнение с неделната среща. На вратата се завръща възстановеният Пепе Рейна, докато Фаузи Гулам ще си върне титулярното за сметка на Иван Стринич. Пьотър Зиелински и Амаду Диавара пък ще стартират вместо Жоржиньо и Алан, а Аркадиуш Милик ще започне вместо Дрис Мертенс.

Макс Алегри също ще предприеме промени. Традиционно за Купата той залага на Нето, а Алекс Сандро, Дани Алвеш и Даниеле Ругани ще сменят съответно Квадво Асамоа, Стефан Лихтщайнер и Джорджо Киелини. Марио Манджукич изобщо не попадна в групата, като се предполага, че Стефано Стураро ще заеме мястото му, докато Пауло Дибала ще играе вместо Клаудио Маркизио. Това означава, че Миралем Пянич ще бъде върнат в по-задна позиция, където му е силата.

Двата отбора са играли помежду си общо 4 пъти за Купата на Италия в Неапол. Статистиката е в полза на домакините – 2 победи, 1 загуба и 1 равенство. През 2006 г. сблъсъкът завършва 3:3, след което Наполи печели с 8:7 след изпълнение на дузпи. Успехът за Юве пък е от 1999 г. с 3:1, а преди това южняците печелят с разгромното 5:0 през 1978 г. и 2:1 през далечната 1937 г. Нашата прогноза е, че днес няма да има победител, което ще прати шампионите на трети пореден финал в турнира. Там пък Лацио очаква своя противник, след като снощи елиминира Рома.

Прогноза: Наполи – Ювентус 1:1